Ingezonden persbericht


Persbericht
Leidschendam, 7 oktober 2009

Slapeloze nacht voor gemeenten

Ontknoping verkiezing `Beste Binnenstad 2009-2011' nadert


8 oktober maakt Detailhandel Nederland bekend wie de titel `Beste Binnenstad 2009-2011' de komende twee jaar mogen dragen. De genomineerden in de categorie `Grote Steden' zijn Den Haag, Breda en Maastricht. In de categorie `Middelgrote Steden' zijn Roermond, Tiel en Weert genomineerd. In de categorie `Dorpskernen' zijn de genomineerden Haren (Gr.), Leerdam en Oost-Gelre.
Alle facetten die een binnenstad `goed' maken spelen een rol bij de verkiezing `Beste Binnenstad'. Zowel het bedrijfsleven als de overheid zijn vertegenwoordigd in de jury. Op basis van bereikbaarheid, veiligheid, verblijfsklimaat, vestigingszaken, horeca en samenwerking tussen detailhandel en gemeente zijn uiteindelijk de negen steden genomineerd. Bijzonder aan deze verkiezing is dat de prijs wordt uitgereikt namens de winkeliers van Nederland. Winkels en binnensteden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De prijsuitreiking wordt gepresenteerd door Erik van der Hoff, bekend van onder andere de tv- programma's `Samenwonen' en `Het Blok'. Fractievoorzitter Pieter van Geel (CDA) is gastspreker. Op initiatief van `Den Haag War Child City' is de bekendmaking te volgen op een groot scherm op het Plein in Den Haag.
De verkiezing `Beste Binnenstad' is een tweejaarlijks initiatief van Detailhandel Nederland in samenwerking met onder andere het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en Platform Binnenstadsmanagement. Dit jaar is de vierde editie.

Detailhandel Nederland is het samenwerkingsverband van de Nationale Winkelraad van MKB- Nederland en de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Detailhandel Nederland vertegenwoordigt alle winkeliers van Nederland.



Ingezonden persbericht