Gemeente Haarlem

30 september 2009
323/2009

De Waarderpolder van diverse kanten belicht in boek

Op vrijdag 2 oktober verschijnt een bijzonder boek over het Haarlemse bedrijventerrein de Waarderpolder. De uitgave is het eerste boek over een Nederlands bedrijventerrein. Kort geleden is de Waarderpolder ook genomineerd voor de prijs Beste Bedrijventerrein 2009. De uitslag hiervan volgt op 8 oktober.

Bedrijventerreinen zijn voor velen 'terra incognita'. Met hun boek De Waarderpolder willen de samenstellers - tevens (oud-) programmamanagers van het gebied - de Waarderpolder een gezicht geven. Dit doen zij op verschillende manieren. Zo wordt de geschiedenis van het gebied vanaf het jaar 1240 beschreven en geïllustreerd met uniek kaartmateriaal. Van agrarisch gebied via industrieterrein tot modern bedrijventerrein.

Toekomst
Met prachtig fotomateriaal en tien interviews met aansprekende persoonlijkheden uit de Waarderpolder wordt het gebied op heel andere wijze belicht. Het boek besluit met een blik op de toekomst aan de hand van een vraaggesprek met Jacques van Dinteren, hoogleraar planning, ontwikkeling en beheer van werklocaties (RUG) en de drie programmamanagers Waarderpolder, die de afgelopen vijftien jaar een forse herstructurering begeleidden. Het bedrijventerrein De Waarderpolder doet het anno 2009 goed door een aantal heldere keuzes. Naast de herstructurering zijn dat: inzetten op duurzaamheid, innovatie en creatieve industrie en bouwen aan een sterk netwerk. Kortom, het boek De Waarderpolder biedt een prachtige kennismaking met het bedrijventerrein Waarderpolder.

Award
Tijdens het Nationaal Bedrijventerrein Congres 2009, op donderdag 8 oktober , wordt bekend gemaakt welk van de genomineerde bedrijventerreinen zich het Beste Bedrijventerrein 2009 mag noemen. De Waarderpolder dingt mee naar de Award in de categorie Geherstructureerd, samen met Fokker Logistics Park (Haarlemmermeer) en Spaanse Polder (Rotterdam).

Meer informatie over de Waardepolder, het boek en een overzicht van actuele verkooppunten is te vinden op de website van het bedrijventerrein: www.waarderpolder.nu.
---

---- --



Gemeente Haarlem