Ingezonden persbericht

Fokker Services en Denim Air sluiten strategische alliantie

Fokker en Dash 8 binnen zes weken klaar voor Take Off

Nieuw-Vennep, 8 oktober 2009 - Fokker Services en Denim Air hebben een strategische alliantie gesloten waarmee zij luchtvaartmaatschappijen in staat stellen binnen zes weken nieuwe Fokker- en Dash 8-toestellen in gebruik te nemen. De ondertekening van het samenwerkingscontract heeft vandaag plaats op de internationale beurs van ERA (European Regions Airline Association) in Interlaken, Zwitserland.

Deze alliantie markeert de eerste stap in het nieuwe programma dat Fokker Services ontwikkelt om vliegtuigen die niet meer in productie zijn, een maximale levensduur te garanderen. Het complete programma wordt later dit jaar geĂŻntroduceerd. Voor Fokker Services betekent de samenwerking met Denim Air bovendien een belangrijke uitbreiding van de dienstverlening met Bombardier Dash 8-vliegtuigen naast de Fokker-vloot.

Maatschappijen die voor het eerst met een Fokker 50, Fokker 100 of Dash 8 willen vliegen, kunnen nu snel korte en middellange routes openen. De alliantie houdt in dat Denim Air zorg draagt voor de ACMI (Aircraft, Maintenance, Crew and Insurance), terwijl Fokker Services logistieke en technische ondersteuning levert. Deze ondersteuning omvat logistieke programma's als Abacus, technische ondersteuning en documentatie, 24/7-levering van onderdelen op locatie en uitgebreide wereldwijde in-house reparatie van vliegtuigcomponenten. Het Abacus-programma heeft zich de afgelopen jaren al bewezen als een succesvol logistiek programma voor zowel Fokker- als Dash 8-toestellen.

Erik Goedhart, Vice President Marketing & Sales van Fokker Services: "Deze alliantie biedt een perfecte combinatie die naadloos aansluit op de behoeften van onze klanten. Zij stelt operators in staat zich te concentreren op hun klanten, snel omzet te genereren en de kosten te drukken. We introduceren deze service onder de naam Take Off, als eerste onderdeel van het uitgebreide programma dat we later dit jaar zullen presenteren. Het complete programma bestrijkt de hele levenscyclus van de vliegtuigen en vormt een intensivering van de Future 50- and Future 100-programma's die we in 2003 hebben gelanceerd."

Eric Hespeel, Chief Commercial Officer van Denim Air: "Denim Air biedt flexibele transportoplossingen voor regionale luchtvaartmaatschappijen. Deze alliantie met Fokker versterkt onze positie in de markt en biedt operators die hebben besloten om te gaan vliegen met Fokker of Dash 8, veel extra's. Samen vormen Fokker en Denim Air een krachtige partij, die in staat is interessante nieuwe diensten aan te bieden."



Ingezonden persbericht