Ingezonden persbericht

Gelderland Klimaatparelwedstrijd op Gelre TV
Ontwerp een groenblauwe slinger en win E 10.000,-

Meer groen en water in steden en dorpen en aandacht en ruimte voor dieren en plantsoorten. Dat is dit jaar het thema van de Klimaatparelwedstrijd. Een Klimaat-bestendige inrichting begint bij je eigen woning, tuin en directe omgeving. Meer groen door grasdaken op woningen of waterpartijen in de tuin. Of het planten van meer bomen bij speelplaatsen of bij de parkeerplaats van je sportclub. Meer aandacht voor dieren door het plaatsen van nestkasten of het vervangen van schuttingen zodat dieren weer door de tuinen kunnen lopen.

De Provincie Gelderland stelt vier prijzen van 10.000 euro beschikbaar voor de vier beste ideeën. De straat, buurt, dorpsraad, sportvereniging, hockeyclub of andere groep die het meest klimaatbestendige plan bedenkt én bereid is dit uit te voeren, krijgt dit bedrag voor de uitvoering van het plan. Het plan moet in 2010 zijn uitgevoerd.

De regionale zender Gelre TV gaat van donderdag 8 oktober t/m vrijdag 30 oktober dagelijks op zoek naar straten, buurten, verenigingen en clubs die bereid zijn het meest klimaatbestendige plan te bedenken. Kijk elke dag direct voor het regionieuws in Nieuwsmagazine naar het verloop van de Klimaatparelwedstrijd 2009, vanaf 20.55 uur op Gelre TV.

Gelre TV is de regionale commerciële zender voor Gelderland en maakt samen met de regionale zender Graafschap TV onderdeel uit van Mediagroep Gelderland.

Gelre TV is te ontvangen via de kabel van UPC (kanaal 31+), via IP TV en glasvezel van KPN, XMS Net en via www.gelre.tv (Livestream en Programma Gemist).