Persbericht

Teun Mulder naar Cofidis
07-10-2009

Per 1 oktober is Teun Mulder toegetreden tot de baanploeg van het Cofidis team, waar hij een contract heeft getekend tot eind 2010. De samenwerking met Cofidis en ploegleider Arnaud Tournant geeft hem de kans mee te trainen met het hoog aangeschreven Franse team. Deze stap is voor Mulder de ideale voorbereiding in de opbouw naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Teun Mulder is begin september benaderd door Arnaud Tournant. Tournant, meervoudig Olympisch- en Wereldkampioen, heeft sinds het begin van dit seizoen de baanploeg van Cofidis onder zijn hoede. Mede door de ervaring en kennis van de ploegleider van de baanploeg, is de keuze van Mulder op Cofidis gevallen. Gedurende zijn contract zal hij zeker drie wereldbeker wedstrijden en enkele sprint toernooien in Frankrijk voor Cofidis gaan rijden. Teun Mulder zal voor het eerst in Cofidis tenue verschijnen tijdens de eerste Worldcup in Manchester die vanaf 30 oktober zal plaatsvinden. Hij zal deelnemen aan de onderdelen sprint, teamsprint en keirin.

De kennis van Cofidis en de ondersteuning van de Politie regio Noord Oost geven Mulder de ideale ingrediënten om zich 100% te kunnen voorbereiden op de Spelen in 2012. Ook met de KNWU zal Mulder de komende jaren intensief blijven samenwerken. Een groot deel van de trainingen zullen onder begeleiding van de nationale selectie van de KNWU op de wielerbaan in Apeldoorn blijven plaatsvinden.

De 28-jarige Teun Mulder nam in 2004 en 2008 al eerder namens Nederland deel aan de Olympische Spelen. Hij beoefent de onderdelen 1 km tijdrit, sprint, keirin en de teamsprint. Mulder heeft met deze onderdelen al verschillende overwinningen en ereplaatsen behaald. In 2005 werd hij wereldkampioen op de keirin, bij de teamsprint won hij zilver. In 2007 werd hij in Alkmaar Europees kampioen op het sprintomnium. Op het WK in Manchester in 2008 veroverde hij goud op het onderdeel 1 km tijdrit, zilver op het onderdeel keirin en brons op de teamsprint. Tijdens het laatste WK in Pruszkow Polen van 25 tot en met 29 maart 2009 won Teun een bronzen medaille op het onderdeel Keirin.

Cofidis is een Franse wielerploeg welke in1997 is opgericht door ploegleider Cyrille Guimard. Alain Bondue is de huidige manager van Cofidis, de huidige ploegleiders zijn Bernard Quilfen, Alain Deloeuil, Francis Van Londersele en Arnaud Tournant. De wielerploeg is zowel op de wielerbaan als op de weg actief.

EINDE PERSBERICHT