Ingezonden persbericht

CDA-Statenfractie Utrecht

Utrecht, 8 oktober 2009

Schriftelijke vragen ex art. 47 van het CDA aan het College van Gedeputeerde Staten betreffende het Fietsenknooppuntennetwerk in de provincie Utrecht.

De Utrechtse CDA fractie heeft bij monde van Statenlid Coert van Ee, het College van Gedeputeerden vragen gesteld over de staat van het Fietsknooppuntennetwerk in de provincie Utrecht.

Coert van Ee zegt: "Er zijn bij ons veel klachten binnen gekomen over de staat van de bordensignalering van het Utrechtse fietsknooppuntennetwerk. Veel mensen verdwalen omdat de fietsenkaart en de bebording niet goed zouden zijn hetgeen uiteraard veel onnodige irritaties bij de fietsers oplevert.

We hebben het College gevraagd hiernaar te kijken en een aantal vragen van de CDA fractie te beantwoorden.

Het CDA heeft reeds eerder aangegeven een goed fietsennetwerk in onze provincie, zowel recreatief als voor het woon-werk verkeer, van groot belang te achten. We hopen met deze vragen een goede aanzet tot verbetering van het Fietsknooppuntennetwerk te hebben gegeven en rekenen erop dat de klachten voor het fietsseizoen in 2010 zijn verholpen", aldus CDA Mobiliteitswoordvoerder Coert van Ee.

---