Amsterdam Airport Schiphol
Published: 12:25 08.10.2009 GMT+2 /Source: Amsterdam Airport Schiphol /AEX: SCHIPAIRP /ISIN:

Zakenreizigers kiezen Amsterdam Airport Schiphol tot één van de beste internationale luchthavens ter wereld

Internationale zakenreizigers hebben Amsterdam Airport Schiphol als één van de beste luchthavens ter wereld gekozen. Dit werd gisteren bekendgemaakt op de Business Travel Awards 2009 van Condé Nast Travel. Amsterdam Airport Schiphol eindigde op een derde plaats na Changi Airport (Singapore) en Chep Lap Kok Airport (HongKong). Schiphol werd vooral geprezen om haar kwaliteit als transferluchthaven, bewegwijzering en haar faciliteiten.

"We zijn er trots op dat internationale zakenreizigers ons deze hoge notering hebben gegeven. Deze waardering voor onze luchthaven bevestigt ons beleid en de strategie die wij voeren om 'Europe's preferred airport' te zijn.": aldus Ivo van der Vlis, Director Aviation Marketing van Amsterdam Airport Schiphol.

Eerder dit jaar ontving Amsterdam Airport Schiphol de volgende 'awards':

Best Airport in Europe 2009
Britse zakenreizigers kiezen Amsterdam Airport Schiphol tot winnaar van de Business
Traveller Award in de categorie 'Best Airport in Europe 2009'.

ACI Europe Best Airport award 2009
In juni ontvangt Schiphol de "ACI Europe Best Airport award". Deze prijs krijgt Schiphol vanwege haar hoge kwaliteitsstandaard en in het bijzonder wordt daarbij genoemd het convenant van de Alderstafel en de wijze waarop door Schiphol invulling wordt gegeven aan de relatie met omwonenden.

Favourite International Airport 2009 in Canada
Canadese reisagenten roepen eind juni Amsterdam Airport Schiphol uit tot 'Favourite International Airport 2009'. Schiphol ontvangt de prijs vanwege haar one terminal concept, de efficiency en de diversiteit in faciliteiten.

Best Airport Europe Cargo en Best Air Cargo Terminal Europe 2009
Lezers van het Aziatische vrachtblad Cargonews Asia kiezen in april voor de 16e maal Schiphol tot 'Best Airport Europe' en voor de 11e maal tot 'Best Air Cargo Terminal Europe'. Schiphol ontving deze prijzen vanwege de hoge kwaliteit van haar vrachtfaciliteiten en de efficiëntie in het vrachtoverslag proces.

Leading Edge Award 2009
In juli wint Amsterdam Airport Schiphol, de Leading Edge Award van het Amerikaanse zakenreisblad Executive Travel Magazine gewonnen. De lezers van dit blad, dat wordt uitgegeven door de zakenreistak van American Express, kiezen Schiphol tot beste internationale luchthaven. De lezers beoordelen Schiphol als beste luchthaven op de eigenschappen leiderschap, klantgerichtheid en visie.

Best Airport Website 2009
Begin dit jaar wint Schiphol.nl de eerste prijs in de categorie 'Best Airport Website' van de 'Webbie Aviation Awards' op Flightglobal.com. Dit is de gezamenlijke website van een aantal gerenommeerde internationale vakbladen op het gebied van luchtvaart.

Condé Nast Traveler is een internationaal reismagazine, www.cntraveler.com

Met 47,4 miljoen passagiers en ruim 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2008 de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 99 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 262 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 65.000 mensen werkzaam. Schiphol ontving dit jaar de 'ACI EUROPE Best Airport Award'.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl