Gemeente Amersfoort
Persbericht gemeente Amersfoort - donderdag 8 oktober 2009

Nieuwbouw dierenasiel Amersfoort dichterbij

Voor het nieuwe dierentehuis aan de Loes van Overeemlaan in Amersfoort zijn de uitgangspunten en randvoorwaarden bekend. Burgemeester en wethouders van Amersfoort hebben deze op dinsdag 6 oktober 2009 vastgesteld.

De Dierenbescherming heeft in juni 2009 een plan voor een nieuw dierentehuis aangeboden. De gemeente Amersfoort werkt mee aan de plannen. Op basis van de geformuleerde uitgangspunten past de Dierenbescherming het plan aan zodat de gemeente het bestemmingsplan kan wijzigen.

Bijzondere locatie
Het formuleren van uitgangspunten en randvoorwaarden was nodig omdat het een bijzondere locatie betreft. Het dierentehuis ligt namelijk in een bosgebied, vlakbij Kamp Amersfoort en dichtbij de ecologische hoofdstructuur. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat er tussen het gebouw van de Dierenbescherming en de Loes van Overeemlaan een bosstrook van twintig meter diepte behouden moet blijven. Daarnaast is een belangrijke voorwaarde dat er ter compensatie van de gekapte bomen elders worden geplant.

Asielopvang en pension
Het Dierentehuis dat asielopvang en pension voor onder andere honden en katten biedt, werkt voor de gemeenten Amersfoort, Leusden en Woudenberg. Het valt onder de directe verantwoordelijkheid van de Dierenbescherming Afdeling Utrecht Amersfoort en omstreken.

Noot voor de redactie,