Ingezonden persbericht

Mahindra Satyam benoemt nieuw Europees management

Vijf benoemingen ondersteunen nieuwe bedrijfsstructuur

DEN HAAG, 8 oktober 2009 â¤* IT-dienstverlener Mahindra Satyam, de nieuwe merknaam van Satyam Computer Services Ltd. (NYSE: SAY), verandert zijn bedrijfsstructuur. De herstructurering volgt op de recente overname door Tech Mahindra. Het bedrijf introduceert de 'Two in a Box'-aanpak waarbij sales- en implementatiefuncties worden samengevoegd in één geïntegreerde businessunit. Dit zorgt voor meer klantfocus, een hogere reactiesnelheid en een verbeterde klanttevredenheid.
Vikram Nair is in de nieuwe organisatiestructuur benoemd tot hoofd Business Operations in Europa. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de groei en uitbreiding van Mahindra Satyam in deze regio. Hij richt zich op het vergroten van de synergie tussen Tech Mahindra en Mahindra Satyam in Europa. Hierdoor wordt het uiterste gehaald uit de kracht van beide organisaties en maken ze de weg vrij om de omzet in Europa te vergroten.
Nair is sinds augustus 2005 verantwoordelijk voor de Europese activiteiten bij Tech Mahindra. Hij is destijds aangenomen om bedrijfsgroei te realiseren buiten het bestaande BT-account. In de afgelopen drie jaar heeft Tech Mahindra zich ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van systeemintegratiediensten aan telecomoperators in Groot-Brittannië, Duitsland, de Benelux en Scandinavië. Het bedrijf werkt in deze landen samen met de grootste operators.
'Nair heeft uitgebreide ervaring in de Europese IT-branche. Hij begrijpt hoe de markt werkt en heeft bedrijven succesvol laten groeien. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat hij waarde toevoegt aan onze Europese activiteiten', zegt C.P. Gurnani, CEO van Mahindra Satyam.
Nair: 'Dit is een zeer uitdagende functie. Het bedrijf heeft een nieuwe merknaam en zichzelf tot doel gesteld de aanwezigheid in Europa uit te breiden. Uiteraard blijven we ook zeer nauw samenwerken met onze bestaande klanten en partners.'
Aloke Palsikar komt aan het roer te staan van de activiteiten in Centraal Europa en Scandinavië. Hiermee is hij eindverantwoordelijk voor het klantrelatiebeheer in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië en Oost-Europa. Palsikar is gestationeerd in Duitsland. Hij heeft al twintig jaar ervaring in de Europese markt. Voordat hij in 2003 in dienst kwam van Mahindra Satyam, werkte Palsikar als hoofd Marketing bij Larsen & Toubro Infotech in de Europese regio. Ook was hij tussen 2000 en 2002 algemeen directeur van een Duits dochterbedrijf van deze organisatie.
Suneel Unni wordt voor Mahindra Satyam verantwoordelijk voor de regio Zuid-Europa en de Benelux. Unni heeft meer dan 25 jaar ervaring in verschillende branches, waaronder in de telecom-, consumentenproducten- en IT-sectoren. Hij gaat zich met name richten op het werven van nieuwe klanten, relatiemanagement, people management en klantenservice. Unni werkt sinds 2005 voor Mahindra Satyam in Zuid-Europa.
Guita Blake gaat leidinggeven aan de regio Groot-Brittannië en Ierland. Blake heeft achttien jaar ervaring in de IT-dienstverlening en in de financiële sector bij vooraanstaande internationale IT-serviceproviders. In deze functies bediende zij vooraanstaande financiële dienstverleners, zoals Barclays Group, Merrill Lynch, Deutsche Bank, HSBC en Lloyds TSB Insurance. Blake werkt sinds 2008 bij Mahindra Satyam.
Roger Newman is benoemd tot hoofd Manufacturing en Digital Convergence Relationship Management in Groot-Brittannië. In deze functie is Newman verantwoordelijk voor business development en relatiemanagement voor de verticale markten Manufacturing, Energy & Utilities en Digital Convergence (DC) in Groot-Brittannië. Hij wordt daarnaast wereldwijd verantwoordelijk voor de verticale markt Media en Entertainment. Newman werkt sinds 2001 voor Mahindra Satyam.