Gemeente Winterswijk


Startbijeenkomst Flamingoroute Zuid

Op 8 oktober aanstaande is er een startbijeenkomst over de uitbreiding van de Flamingoroute. De reeds bestaande Flamingoroute loopt vanaf het Biologisch Station Zwilbrock naar de gemeente Berkelland en is in de afgelopen jaren uitgebreid naar het noorden tot aan Enschede. Het laatste traject in deze route, de zuidelijke uitbreiding loopt vanaf Vreden, Zwillbrock, Winterswijk, Südlohn en Borken.

De Flamingoroute Zuid is een grensoverschrijdende samenwerking van de gemeenten, Vreden-Südlohn, Winterswijk en Borken. Projecttrekker is het Biologisch Station in Zwillbrock. Met de uitbreiding in zuidelijke richting wordt het grensoverschrijdende natuur- en toerismeconcept met een wezenlijk landschappelijk waardevol gebied uitgebreid en hiermee afgerond. Met deze bijeenkomst wordt een start gemaakt met de uitvoering van dit project. De deelnemende gemeenten alsmede verschillende (natuur) organisaties en belangenverenigingen zijn hiervoor uitgenodigd.

Voor de pers is er gelegenheid om op donderdag 8 oktober vanaf 11.30 uur aanwezig te zijn in Biologisch Station Zwillbrock, Zwillbrock 10, Zwillbrock (gemeente Vreden) u krijgt hier meer informatie over de uitvoering van het project en er is de mogelijkheid tot het stellen van vragen.