Provincie Utrecht

Start werkzaamheden aansluiting N204/A12 Woerden

9-10-2009 -

Op 21 september 2009 is aannemer KWS De Meern begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van de aansluiting van de provinciale weg N204 op de A12 in de gemeente Woerden*. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Utrecht en duren tot eind mei 2010.

De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het treffen van een aantal maatregelen zoals het op sommige plaatsen verbreden van de rijbaan en verplaatsen van middengeleiders op de N204. Dit zal enige verkeershinder geven.

Het echte werk
In november 2009 begint de aannemer met het `echte werk': de aanleg van de nieuwe noordelijke toe- en afritten. Dit werk vindt voor het grootste gedeelte plaats naast de huidige toe- en afritten, dus buiten het verkeer. Voor de fundering wordt gebruik gemaakt van de zogeheten `spijkerbedmethode', een zettingsvrije methode waardoor de bouwtijd zo kort mogelijk kan zijn. Er zijn daarbij ongeveer 1700 betonnen heipalen nodig die de nieuwe toe- en afritten zullen gaan dragen. Het heien zal gepaard gaan met de nodige geluidsoverlast. Vervolgens wordt een nieuwe verkeersregeling aangelegd met nieuwe verkeerslichten die voor een betere doorstroming gaan zorgen. Het aanbrengen van de asfaltverharding vormt ten slotte de afronding van het project en vindt naar verwachting plaats in mei 2010.

Hinder voor het verkeer en de omgeving
Hoewel wij proberen om de overlast voor het verkeer en de omgeving zo beperkt mogelijk te houden, zullen verkeersmaatregelen af en toe noodzakelijk zijn. Zo zullen de noordelijke en de zuidelijke toe- en afritten Woerden/A12 tijdens de nachtelijke uren een enkele keer afgesloten worden. Ook het asfalteren zal gepaard gaan met een aantal afsluitingen en omleidingen.
Zodra wij de planning hiervan weten, berichten wij de omgeving en de weggebruikers daarover.


* De reconstructie van de aansluiting van de provinciale weg N204 op de A12maakt deel uit van het zogeheten A12-BRAVO-project. A12-BRAVO omvat een aantal projecten die tot doel hebben om in samenhang de verkeersknelpunten op te lossen op het A12-traject vanaf het verkeersplein Oudenrijn tot en met Bodegraven en in het gebied daaromheen. Voor meer achtergrondinformatie over A12 BRAVO verwijzen wij naar de website A12bravo.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 3319