CDA

Partijvoorzitter Van Heeswijk bezoekt Twente

Partijvoorzitter Peter van Heeswijk heeft deze week een werkbezoek gebracht aan de regio Twente, op uitnodiging van een aantal CDA-afdelingen in deze regio.
Het programma was zeer gevarieerd.

âs Ochtends werd de partijvoorzitter bijgepraat over de drukte op het spoor in deze regio, door een grote toename van goederen- en personenvervoer. Daarna bezocht hij verzorgingshuis ât Dijkhuis in Borne. In het kader van Tour de Nurse â een initiatief van CDA-Tweede Kamerlid Sabine Uitslag- sprak Van Heeswijk met verpleegkundigen over zorg, werkdruk en bureaucratie. Daarna trok de CDA-delegatie naar Almelo waar in buurtcentrum Westeres met buurtbewoners werd gesproken over de leefbaarheid in de wijk. Vervolgens stond een bezoek aan het kunstofbedrijf AKW op het programma. Het ging daar onder meer over de grote gevolgen van de economische crisis voor dit bedrijf. Voor het avonddeel aanving werd het Kulturhus in Hoge Hexel bezocht. Daar werd met CDA-vertegenwoordirghers gesproken over de WMO en Natura 2000. In Zenderen sprak Van Heeswijk tijdens de goed bezochte afsluitende bijeenkomst over de keuzes die het CDA maakt bij de aanpak van de economische crisis.
De partijvoorzitter werd vergezeld door CDA-Tweede Kamerlid Sabine Uitslag, wethouders, raadsleden en afdelingsbestuurders van de betreffende gemeenten.
Van Heeswijk kijkt tevreden terug op het werkbezoek: âHet was zeer leerzaam en nuttig. Ik ben vooral onder de indruk van het naboarschap in deze regio. Mensen hebben oog voor elkaar wat zich uit in het grote aantal vrijwilligers dat zich inzet voor de lokale samenleving. Verder is het duidelijk dat de regio lijdt onder de economische crisis. De werkloosheid stijgt en dat is een drama. Bij de aanpak van de crisis moet dan ook worden ingezet op herstel van werkgelegenheid in het bedrijfsleven.â

---