Siemens

Persbericht

0910.225

Den Haag, vrijdag 9 oktober 2009

30.000e Simatic PCS 7-automatiseringssysteem verlaat de fabriek

Siemens heeft onlangs haar 30.000e Simatic PCS 7 geproduceerd. Dit succesvolle automatiseringssysteem is in meer dan 10.000 projecten binnen alle sectoren van de procesindustrie geïnstalleerd.

Evenals in voorgaande jaren is Siemens erin geslaagd haar DCS-marktaandeel (Distributed Control Systems) aanzienlijk te vergroten. Uit een recent onderzoek, uitgevoerd door analisten van ARC Advisory Group, blijkt dat Siemens op dit gebied wereldwijd de derde plaats inneemt. Uit dit zelfde onderzoek komt tevens naar voren dat het Siemens DCS over een periode van zes jaar het snelst groeiende DCS in de markt is.

Simatic PCS 7 gebruikt alle voordelen van de open systeemarchitectuur die Totally Integrated Automation biedt. Dit open concept biedt ruimte voor de meest uiteenlopende toepassingen. Niet voor niets zijn Simatic PCS 7-applicaties overal in de procesindustrie te vinden. Het brede spec¬trum van toepassingen reikt van package-units tot grote installaties met meer dan 100.000 I/O (processignalen). Naadloze integratie biedt meer dan een conventioneel procesbesturings¬systeem: directe integratie van elektrische infrastructuur, routebesturing- en
-optimalisatie voor materiaal¬¬transport en systemen voor besturing op afstand. Wat deze producten zo bijzonder maakt, is hun gemeenschappelijke systeembasis: procesautomatisering, discrete besturing (high-speed-logica), procesveiligheid (SIS) en batch-processen gebruiken dezelfde hardware en software.

Simatic PCS 7 release 7.1 met een vernieuwde, moderne bedieningsinterface en tal van toegevoegde functies is verkrijgbaar sinds begin 2009. De nieuwe "Advanced Process Library" biedt een groot aantal voorgedefinieerde functies, die met elkaar de kosten van planning en engineering aanzienlijk helpen terugdringen. Toekomstige ontwikkelingen zullen gericht zijn op geïntegreerd energie management en de verdere optimalisering van de levenscyclus van installaties. Naar verwachting zullen gebruikers in de toekomst zelfs nog sterker profiteren van de parallelle processtrategie in alle fasen van de levenscyclus, van planning en bedrijf tot en met de renovatie van een installatie.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation & Drive Technologies, Ruud Welschen Tel: +31 (0)70 333 2756
E-mail: ruud.welschen@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/dcs

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo