Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Vrijdag 9 oktober 2009

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-21.00 uur

Radiotalkshow met gasten, discussies, live-muziek & publiek vanuit de

Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: Rick de Leeuw, schrijver/dichter en zanger. Net verschenen is zijn boek "Zuiderziel", een zelfportret. Met interviews, reportages, gedichten en songteksten. Rick de Leeuw is bijna 50 en maakt de balans van zijn leven op. Tot 2001 was Rick de Leeuw popzanger bij de Tröckener Keks. De laatste jaren schrijft hij romans en treedt hij geregeld op in Nederlandse en Vlaamse theaters.

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'. 'Het kan niet zonder God' zei Wim van de Donk

nieuwe commissaris van de koningin in Brabant. Wat vindt Max Pam van die uitspraak?

Stine Jensen, filosofe bespreekt 'Het onbehagen van de man' van Dylan van Rijsbergen. Hoe staat het ervoor met de Moderne Man? En een boekbespreking van 'Drink,play, fuck' Over hoe mannen hun existentiële crisis en echtscheidingen 'aanpakken'.

Rondetafelgesprek o.l.v. Theodor Holman over actualiteiten, o.a. Monarchie. Ineens heerst er een grimmige sfeer in Den Haag rond het koningshuis. (Het vakantiehuis in Mozambique, de financiële constructie van prinses Christina, en de salarisverhogingen in crisistijden). Het krediet dat de Koninklijke familie in Nederland heeft lijkt verdampt. Met redacteur Volkskrant Martin Sommer, historica Amanda Kluveld en historicus Chris van der Heijden.

Muzikale act: Baraná (4 sessies) met Behsat Uvez, Steven Kamperman, Bart Lelivelt. Vanaf oktober 2009 brengt Baraná het nieuwe programma Sarap (Wijn), een eerbetoon aan de teksten van de fameuze Perzische dichter Omar Khayyám. (www.barana.nl)

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN.

OBA Live is ook te zien via themakanaal Spirit 24. Kijk voor uitzendtijden: www.spirit24.nl