Gemeente Asten Laagvliegoefening boven luchtmachtsbasis de Peel

Laagvliegoefening boven luchtmachtsbasis de Peel

Boven luchtmachtbasis De Peel vinden in de periode van 6 tot en met 9 oktober vliegactiviteiten plaats tijdens de oefening Basic Windmill.

De vliegbewegingen vinden plaats van dinsdag 6 t/m donderdag 8 oktober van 09.00 uur tot 16.30 uur. Op vrijdag 9 oktober wordt gevlogen van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Oefening Basic Windmill

De oefening Basic Windmill heeft als doel het opleiden van zogenaamde Forward Air Controllers. Dit zijn militairen die vanaf de grond per radio aanwijzingen geven aan vliegers van jachtvliegtuigen over de precieze locatie van de aan te vallen doelen. In het kader van hun opleiding moeten cursisten in praktijksituaties leren samenwerken met vliegtuigen van verschillende NAVO-bondgenoten. Hiertoe vinden gedurende het jaar verschillende oefeningen plaats in het luchtruim boven en rondom luchtmachtbasis De Peel.

Meer informatie

Er wordt niet gevlogen beneden de toegestane hoogte en de vliegtuigen starten en landen niet op luchtmachtbasis De Peel. Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen. Hebt u nog vragen? Bel dan met Staf Voorlichting luchtmachtbasis De Peel, tel. (0493) 598 045. Voor klachten kunt u ook bellen met het gratis nummer 0800-0226033.