Gemeente Ameland


Gemeente Ameland zilver in groencompetitie Entente Florale 2009

Ballum, 8 oktober 2009 â Gemeente Ameland heeft de 2e prijs gewonnen in de Nationale Groencompetitie van Entente Florale Nederland in de categorie dorpen/kleine steden. Dit werd woensdag 7 oktober bekend gemaakt op de officiële uitreiking in Burgersâ Zoo te Arnhem. Wethouder Nico Oud nam namens de gemeente Ameland de prijs van ⬠2500 in ontvangst van directeur-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, mevrouw Anita Wouters.

Naast de zilveren onderscheiding kreeg gemeente Ameland ook een âCertificaat Bijzondere Waarderingâ voor de bijzondere wijze waarop Ameland duurzaamheid en zorg voor milieu, natuur en cultuurhistorie combineert met een grote recreatieve aantrekkelijkheid.

Â

Tien gemeenten die het groen van wezenlijk belang achten hebben dit jaar hun visie en hun groenbeleid ter beoordeling voorgelegd aan de deskundige jury van de Entente Florale. Ameland heeft de prijs gewonnen vanwege haar zorgvuldige afweging tussen recreatie- en natuurbelangen waarbij duurzaamheid een belangrijk aspect is.

Â

Entente Florale is ontstaan uit het initiatief van enkele groene organisaties met als doel om overheden, bedrijfsleven en burgers indringend te wijzen op het grote belang van goede groenvoorzieningen in woon- en werkomgeving.