Gemeente Boxtel

Nieuw horecaconvenant Veilig uitgaan in Boxtel

* 01-10-2009

Op maandag 12 oktober 2009 ondertekenen de horeca, de politie en de gemeente Boxtel het nieuwe horecaconvenant Veilig uitgaan in Boxtel. Daarmee komt het bestaande horecaconvenant uit 2001 te vervallen.

Het nieuwe horecaconvenant bevat afspraken tussen de horeca, de politie en de gemeente om te komen tot een beheersbaar uitgaansklimaat in de gemeente Boxtel. Het moet gezien worden als een groeimodel om in de praktijk de veiligheid te vergroten en de uitgaansoverlast tot een minimum te beperken. Zo zijn afspraken gemaakt over onderlinge communicatie, toegangsontzeggingen, huisregels voor horecabedrijven, maatregelen bij ongeregeldheden of geweldsdelicten, onderhoud en beheer van het uitgaansgebied. Maar ook afspraken over verantwoord alcoholgebruik bijvoorbeeld de zogenaamde "happy hours" maken onderdeel uit van het nieuwe convenant. Deze afspraken zijn van belang voor alle betrokken partijen.

Naast het ondertekenen van het convenant door de drie partners, waarbij de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Boxtel/Liempde, als vertegenwoordiging van de horeca zal optreden, worden ook de individuele horecaondernemers nog benaderd om het convenant te ondertekenen. Daarvoor krijgen de uitbaters van de horecaondernemingen in onze gemeente nog een brief van de burgemeester.