Gerechtshof Arnhem


Inhoudelijke behandeling schietpartij Rosendaalsetraat 12 oktober

Arnhem, 10 september 2009 â Woensdag 9 september hield de rechtbank een schouw in de zaak waarbij een 45-jarige vrouw en een 50-jarige man verdacht worden van poging tot moord. De schouw was in de flat aan de Rosendaalsestraat in Arnhem waar in november 2008 een schietpartij heeft plaatsgevonden. De schouw was niet toegankelijk voor pers of publiek.
De rechters, griffier, officier van justitie en advocaten hebben de situatie in de flat bekeken. Vervolgens zijn twee reconstructies gemaakt. Beide verdachten hebben los van elkaar gedetailleerd verteld over de bewuste avond. De verdachten zijn allebei bij hun eerdere verklaringen gebleven. De reconstructies werden begeleid door een gespecialiseerd team van de politie. Van de reconstructie zijn video-opnames gemaakt die aan het strafdossier zijn toegevoegd. Na afloop van de schouw heeft de rechtbank opnieuw de flat bezocht en heeft de Technische Recherche een aanvullende toelichting gegeven over hoe nu precies geschoten is (sporenonderzoek).
Daarna was er een zitting in het politiebureau op de Beekstraat waar de advocaat van de 50-jarige man het verzoek deed de voorlopige hechtenis op te heffen. De rechtbank is van oordeel dat er sprake blijft van voldoende ernstige bezwaren en gronden en heeft het verzoek afgewezen. De 45-jarige vrouw was al eerder in vrijheid gesteld. De inhoudelijke behandeling is gepland op maandag 12 oktober.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 10 september 2009 Naar boven