Gemeente Waddinxveen

Wijkplatforms

Kunstenaars uit PelhÅimov exposeren in Waddinxveen

Van 12 tot 25 oktober a.s. worden werken van kunstenaars uit PelhÅimov tentoongesteld in de raadzaal. De werken zijn te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Deze werken worden door een Waddinxveense delegatie meegebracht vanuit PelhÅimov.

PelhÅimov herdenkt en viert dat zij eeuwen geleden stadsrechten hebben gekregen en dat hun binnenstad sinds kort tot beschermd erfgoed is verklaard. Voor die festiviteiten heeft burgemeester Bambula zijn collega's van de zustersteden in Oostenrijk, Polen, Slowakije en Nederland, uitgenodigd.

Burgemeester Cremers opent, tijdens een bliksembezoek aan PelhÅimov, op 6 oktober een tentoonstelling van Waddinxveense kunstwerken in de St. Vituskerk van PelhÅimov. De werken worden daar drie weken geëxposeerd.

Â

De Stichting Vriendschapsband Waddinxveen - PelhÅimov heeft de âDe Waddinxveense Kunst Kringâ benaderd om een expositie te verzorgen in PelhÅimov als onderdeel van de festiviteiten. Leden van de Waddinxveense Kunst Kring en leerlingen van de basisschool âDe Kameleonâ exposeren elk ongeveer 30 werkstukken. De Waddinxveense Kunstkring heeft afspraken gemaakt met basisscholen dat bij elke expositie van de Kunst Kring leerlingen van een school deelnemen aan die expositie en dat het bezoekende publiek een voorkeurstem kan uitbrengen, Dat zal ook in PelhÅimov gebeuren, zodat de drie mooiste werkstukken beloond worden met een prijs.

Â

Â

Waddinxveen, 28 september 2009.