Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Tentoonstelling orgaan- en weefseldonatie: welke afweging maakt u?

Publicatiedatum: 30 september 2009 | PERSBERICHT Aandachtsgebieden: Patiënt en zorg, Werken bij

Vanaf 12 oktober 2009 kunt u in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een tentoonstelling bezoeken over orgaan- en weefseldonatie. De expositie bestaat uit tien panelen die de bezoeker aanzet tot nadenken over orgaandonatie. Op interactieve wijze leert u de antwoorden op de tien meestgestelde vragen over orgaandonatie. Zo kunt u na het opnemen van een telefoonhoorn het persoonlijke verhaal van een patiënt horen.

U kunt de tentoonstelling orgaan- en weefseldonatie in het LUMC bezoeken van maandag 12 oktober tot dinsdag 10 november 2009. De tentoonstelling is vrij toegankelijk op de begane grond, bereikbaar via de centrale hal. Bordjes wijzen u de weg vanaf de hoofdingang.

De tentoonstelling is samengesteld door het landelijke gezondheidsinstituut NIGZ. Deze organisatie informeert de Nederlandse bevolking over orgaan- en weefseldonatie en daarmee samenhangende aspecten, zoals donorschap en registratie in het donorregister. Meer informatie leest u ook op de website van het NIGZ over orgaandonatie: www.donorvoorlichting.nl.