Provincie Flevoland

Afsluiting Vogelweg

De provincie Flevoland voert van 12 tot en met 16 oktober 2009 spoedreparaties uit aan het wegdek van de Vogelweg. Het weggedeelte tussen de Roerdompweg en de A27 is in deze periode afgesloten voor het doorgaand verkeer. Omleidingsroutes worden aangegeven. De afsluiting geldt niet voor (brom-) fietsverkeer en aanwonenden.

In 2010 staat groot onderhoud gepland aan de Vogelweg. De weg brokkelt af aan de zijkant. Dicht naast de weg staan bomen (abelen), die water weghalen van onder de weg. Daarnaast is de Vogelweg gelegen in de oude monding van de Eem. Dit is duidelijk zichtbaar en voelbaar, doordat de weg niet vlak ligt. Beide landschappelijke elementen bepalen het unieke karakter van de Vogelweg. De provincie gaat hier op een zorgvuldige manier mee om. Voordat het onderhoud start moet een oplossing bekend zijn om de verkeersveiligheid te garanderen en tegelijkertijd het landschappelijk karakter te behouden.

Inklinking

Vorig jaar zijn maatregelen getroffen om de scheurvorming tegen te gaan. De veronderstelling was toen dat deze het tot het groot onderhoud zouden uithouden. Door de aanhoudende droogte van de laatste weken is de ondergrond aan de rand van de weg versneld ingeklonken. De scheurvorming is in een versnelling geraakt, door een verzakking van de ondergrond. Omdat de verkeersveiligheid in het geding kwam heeft de provincie Flevoland onlangs de snelheidslimiet op de Vogelweg teruggebracht naar 50 km/u. en zijn waarschuwingsborden geplaatst. Nadat de spoedreparaties zijn uitgevoerd wordt de snelheid weer 80 km/u.