Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


05 okt 2009

Veiligheidsweek in Slotervaart

In het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart is het aantal auto-inbraken en straatroven gehalveerd, evenals het aantal overlastgroepen. Doordat bewoners nieuwe moed krijgen stijgt het aantal aangiften. Dit moet nog veel verder omhoog zegt stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch.

In de week van 12 t/m 16 oktober organiseert Slotervaart dan ook een veiligheidsweek. In deze veiligheidsweek is iedere dag een themabijeenkomst gepland over veiligheid: inbraak, overval, wapenbezit, jeugdstrafrecht en huiselijk geweld.

Veilig Wonen en Ondernemen
Het aantal woninginbraken in de wijken Overtoomse Veld en Nieuw Sloten is de afgelopen maanden toegenomen. Bij een bijeenkomst over `Veilig Wonen' op maandag 12 oktober krijgen inwoners te horen welke stappen ze kunnen ondernemen om hun woning veiliger te maken. Hiervoor kunnen ze spreken met de politie, woningbouwcorporatie en wijkmanagement van het stadsdeel. De bijeenkomst op 13 oktober staat in het teken van het Veilig Ondernemen: hoe kunnen ondernemers hun pand veiliger maken en hoe kan het gevoel van veiligheid vergroot worden.

Wapens op scholen
In Amsterdam West is een hoge registratie van wapengebruik. Door middel van wapencontrole wordt het wapenbezit aangepakt. Daarnaast wil het stadsdeel het wapenbezit ook preventief gaan aanpakken. Op 13 en 14 oktober gaat de politie, samen met mensen van het stadsdeel, langs scholen om jongeren bewust te maken wat het risico is van wapenbezit. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan nepwapens.