Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Actieweek schoon en heel op Noordereiland

Een deel van het Noordereiland wordt onder de loep genomen. In het gebied tussen Prinsenhoofd, Maaskade, Thorbeckestraat en Prins Hendrikkade vindt een actieweek Schoon en Heel plaats van 12 tot en met 16 oktober.

Portefeuillehouder Buitenruimte, René Kronenberg van deelgemeente Feijenoord opent maandag 12 oktober om 9.30 uur de actieweek bij de openbare basisschool Noordereiland (Prins Hendriklaan 22) en bij de Heemskerkschool (Prins Hendriklaan 10). Samen met twee kinderen plaatst hij bij iedere school een fietsklem.

Voorafgaand aan de actieweek is vandaag, woensdag 7 oktober, een bewonersschouw gehouden. Met bewoners is het gebied gecontroleerd op schoon en heel onderdelen. Zij gaven aan wat er in de buurt nog moet gebeuren. Deze (extra) werkzaamheden worden, zover mogelijk, tijdens de actieweek verricht.

Activiteit voor kinderen
In de actieweek kunnen kinderen meedoen aan een leuke activiteit van Stichting Creatief hergebruik Afval Producten / SCRAP. Dit gebeurt op woensdag 14 oktober in Wijkcentrum Noordereiland (13.00-15.00 uur), waar ze van afvalmaterialen leuke dingen mogen maken. Deze activiteit is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar en is bedoeld om hen te stimuleren tot bewust en creatief omgaan met afval.

Containers voor grofvuil
Op vrijdag 16 oktober is er een grofvuilactie. Van 9.00 tot 15.00 uur zijn twee grofvuilcontainers beschikbaar, waar bewoners grofvuil naar toe kunnen brengen. De containers staan op de:

- Prins Hendriklaan, ter hoogte van de hoek met de Sleephellingstraat
- Meeuwenstraat, ter hoogte van de hoek Maaskade

Bewoners die hulp nodig hebben bij het wegbrengen van grofvuil kunnen contact opnemen met Deborah Heijkoop, operationeel coördinator van de deelgemeente Feijenoord, via (010) 291 63 43 / 06 13 68 64 70 of via d.heijkoop@feijenoord.rotterdam.nl.

De actieweek wordt vrijdag 16 oktober afgesloten met een kort samenzijn en een terugblik met de diensten en deelnemende partijen (Roteb, Stadstoezicht, Gemeentewerken, Bewoners Vereniging Noordereiland, Woonstad Rotterdam).