Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Open Huis jongerenvoorziening Beverwaard

op 12 oktober

Op 12 oktober is er tussen 18.00 en 19.30 uur Open Huis van de jongerenvoorziening Beverwaard in trefpunt De Focus aan de Oude Watering 324. Om 18.00 uur onthullen Nurten Karisli, portefeuillehouder Jeugd van de deelgemeente IJsselmonde en rapper Heinekn de naam van de jongerenvoorziening Beverwaard en lanceren zij de hyvessite jongerenwerk Beverwaard.

De jongerenvoorziening is sinds begin 2009 gehuisvest op de tweede etage van De Focus en is vier middagen en avonden in de week geopend. Jongeren van 12 tot 23 jaar kunnen hier terecht bij jongerenwerkers van Jongerenwerk IJsselmonde met vragen of om advies, voor workshops over bijvoorbeeld sollicitatietraining, maar ook om lekker te chillen of een spelletje te doen met leeftijdsgenoten. Er is ook een speciale meidendag: elke maandag is er van alles te doen, sieraden maken, dansen etc.

Verder is er een muziekstudio waar jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen. Er is begeleiding aanwezig - een jongere die een muziekopleiding volgt bij het Albeda College - om de jongeren te helpen bij het maken van beats, raps en het schrijven van teksten. De muziekstudio is niet alleen voor de jongeren, er zijn ook andere gebruikers. Webradiostation Fusion Radio verzorgt vanuit de muziekstudio elke dinsdagavond drie live internet radio-uitzendingen. De programmas worden gemaakt door jongeren die worden begeleid door een kleine groep professionals.

De jongerenvoorziening draait nu zon driekwart jaar. Het is echt een eigen plek voor de jongeren geworden. Jongerenwerk IJsselmonde stelt iedereen in de gelegenheid om een kijkje te nemen tijdens het Open Huis op maandag 12 oktober aanstaande.

Het inrichten van de muziekstudio, de verbouwing van de jongerenvoorziening en van De Focus zijn financieel mogelijk gemaakt door Woonbron, Pact Op Zuid en Directie Veilig. Sport en Recreatie en deelgemeente IJsselmonde hebben het verbouwingsproces begeleid.

JKZ-dagen