Kunstenaar Darrin Umboh tekent 'live' voor Terre des Hommes

07/10/2009 10:04

Stichting Terre des Hommes Nederland

PERSUITNODIGING

Den Haag, 6 oktober 2009

Wat: Kunstenaar tekent 'live' voor Terre des Hommes

Waar: Leiden CS, perron 4/5

Datum: 12-10-2009

Tijd: 10.00 - 14.00 uur

Kunstenaar Darrin Umboh tekent live voor Terre des Hommes

Op maandag 12 oktober om 10.00 uur geeft graffitikunstenaar Darrin Umboh op station Leiden CS voor Terre des Hommes een live performance. Op een abri op perron 4/5 tekent hij in een razend tempo een kleurrijk kunstwerk met als thema kinderuitbuiting. Met zijn actie geeft Darrin het startsein voor de jongvolwassenencampagne 'Ik teken voor Terre des Hommes'. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. We horen graag of u komt. U kunt dan een e-mail sturen naar t.van.der.mark@tdh.nl .

Over Darrin Umboh

Darrin Umboh is een bekende illustrator die in zijn werk dankbaar gebruik maakt van hiphopinvloeden. Voor Terre des Hommes maakt hij graag een kunstwerk omdat hij de kinderhulporganisatie een warm hart toedraagt. Zijn artwork wordt verloot onder jongvolwassenen die voor Terre des Hommes hebben getekend.

Zie onderstaande links voor een indruk van zijn snelle en spectaculaire werkwijze.

http://www.youtube.com/watch?v=X1fv4TK1dW0

http://www.youtube.com/watch?v=XqKz8NbBJ1Q

Over 'Ik teken voor Terre des Hommes'

Met de actie 'Ik teken voor Terre des Hommes' wil de kinderhulporganisatie jongeren actief betrekken bij de problematiek van kinderuitbuiting zoals kinderprostitutie, kinderhandel en kinderarbeid in ontwikkelingslanden. Voor 4 euro per maand helpen ze mee de missie van Terre des Hommes waar te maken door kinderuitbuiting te stoppen en kinderen de kans te bieden op onderwijs, gezondheidszorg en microkrediet.

Naast Darrin Umboh hebben ook de illustratoren DEDass en MAKI hun medewerking aan de jongerencampagne van Terre des Hommes verleend. Wie tekent voor Terre des Hommes ontvangt een limited edition print van een kunstwerk van Darrin, DEDass of MAKI. Maar liefhebbers moeten er wel snel bij zijn, want de genummerde en gesigneerde oplage bestaat uit 350 stuks per kunstwerk.