Gemeente Roermond

Herinrichting Neerstraat en Minderbroedersstraat

Maandag 12 oktober a.s. start aannemer Speessen Wegenbouw in opdracht van de Gemeente Roermond met de herinrichting van de Neerstraat en de Minderbroedersstraat. De werkzaamheden zijn verdeeld in drie fases:

Eerste fase (vanaf 12 oktober)

In deze fase wordt de volledige bestrating van de kruising Neerstraat
- Paredisstraat opgebroken. Dit gedeelte van de Neerstraat is voor alle verkeer afgesloten. Het bevoorraden in de Paredisstraat kan alleen tijdens de bevoorradingsuren via de Steenweg. Bevoorrading in de Neerstraat (gedeelte Molenstraat, Marktstraat), Marktstraat en Brugstraat kan tijdens de afsluiting, eveneens alleen tijdens de bevoorradingsuren, via de Luifelstraat en de Brugstraat plaatsvinden. Hiervoor wordt het éénrichtingsverkeer in de Paredisstraat, Brugstraat, Marktstraat en Neerstraat tijdelijk opgeheven. De Minderbroedersstraat blijft bereikbaar via de Zwartbroekstraat en de Peregrinus Vogelsstraat. Ook in de Minderbroedersstraat wordt het éénrichtingsverkeer opgeheven. Getracht wordt om de afsluiting zo kort mogelijk te houden.

Tweede fase (vanaf 19 oktober)

Het gedeelte Neerstraat, tussen de Paredisstraat en de Pelserstraat vormt de tweede fase. Afhankelijk van de weersomstandigheden duurt deze tweede fase tot medio november. De Paredisstraat, Molenstraat, Neerstraat (gedeelte Paredisstraat, Marktstraat), Marktstraat en Brugstraat zijn tijdens de bevoorradingsuren bereikbaar via de Steenweg. De Minderbroedersstraat blijft bereikbaar via de Zwartbroekstraat en de Peregrinus Vogelsstraat. De Pelserstraat blijft bereikbaar via de Minderbroedersstraat. Het éénrichtingsverkeer in de Minderbroedersstraat en de Pelserstraat wordt tijdelijk opgeheven.

Derde fase

De derde fase betreft de herinrichting van de Minderbroedersstraat. Aan de hand van de voortgang wordt bekeken wanneer dit gedeelte wordt afgesloten en hoe de werkzaamheden op het kruisingsvlak Zwartbroekstraat, Bakkerstraat, Minderbroedersstraat worden ingepland. Aanwonenden worden geïnformeerd door middel van bewonersbrieven.

Bereikbaarheid

Door de genoemde werkzaamheden kan er overlast ontstaan. Uiteraard wordt geprobeerd deze overlast tot een minimum te beperken. Alle panden blijven bereikbaar, minimaal door middel van loopschotten.

Eerste publicatiedatum: 07-10-2009 Bijgewerkt: 07-10-2009