Gemeente Hilversum

Kruising Melkpad/Hoge Naarderweg twee weken afgesloten

publicatiedatum: woensdag 7 oktober 2009

In het kader van de herinrichting van de Hoge Naarderweg wordt op maandagochtend 12 oktober aanstaande de kruising van het Melkpad met de Hoge Naarderweg voor twee weken afgesloten. Van die gelegenheid maakt de gemeente gebruik om meteen weer een stuk van de 's-Gravelandseweg te asfalteren. Het gaat om het gedeelte van de 's-Gravelandseweg vanaf de kruising Melkpad tot aan de Albertus Perkstraat. Op termijn zullen ook in het winkelgedeelte van de 's-Gravelandseweg de klinkers worden vervangen door asfalt.

Herinrichting
De werkzaamheden op de Hoge Naarderweg worden gefaseerd uitgevoerd. Ze zijn eind september begonnen aan de kant van de `s-Gravelandseweg en eindigen begin maart bij de Borneolaan.
Tot half november wordt gewerkt op het gedeelte tot aan de kruising met de Koninginneweg.

Over de hele lengte van de Hoge Naarderweg wordt het riool vervangen. Aansluitend wordt de straat heringericht als fietsstraat waar de automobilist als het ware te gast is. Op de nieuwe Hoge Naarderweg geldt na de herinrichting tweerichtingsverkeer. Rond de kruising Hoge Naarderweg/Koninginneweg komen drempels: twee op de Koninginneweg en twee op de Hoge Naarderweg.

Vanaf het Melkpad wordt het nieuwe profiel doorgetrokken aan de linkerkant van de weg over de strook waar nu asfalt ligt en vervolgens achter de bomenrij opzij van het Raadhuis door richting de Koninginneweg. Bij de herinrichting wordt het kruisingsvlak met het Dudokpark aanzienlijk verkleind; het plantsoen wordt een stuk groter. Het wordt uitgebreid in de richting van de bebouwing aan de oneven zijde van de Hoge Naarderweg, maar ook richting Melkpad. Daar wordt een deel van de parkeerplaats op de hoek Melkpad/Hoge Naarderweg bij het plantsoen getrokken.

Het volledige ontwerp voor de Hoge Naarderweg vindt u op www.hilversumbeterbereikbaar.nl onder
projecten 2009.

Omleidingen
Op het Melkpad wordt in de komende twee weken het doorgaand autoverkeer richting de Boombergwijk, de buitenring en 's-Graveland rechtsaf de Oude Enghweg op geleid en vervolgens voor de Raadhuisvijver en de publieksingang van het Raadhuis langs naar de Koninginneweg en de 's-Gravelandseweg.
Autoverkeer op het Melkpad dat zijn weg over de centrumring wil vervolgen wordt bij de Oude Enghweg linksaf naar de 's-Gravelandseweg omgeleid. Aan beide zijden van het Melkpad wordt de rijrichting op de Oude Enghweg voor twee weken omgedraaid.

Het autoverkeer over de 's-Gravelandseweg wordt richting centrum en de City Parking twee weken lang omgeleid over de Boomberglaan en de Albertus Perkstraat. In verband met de benodigde werkruimte op de 's-Gravelandseweg wordt op de Albertus Perkstraat voor de desbetreffende twee weken een klein stukje eenrichtingsverkeer ingevoerd: vanaf de Burgemeester Andriessenstraat in de richting van de 's-Gravelandseweg.

Informatieavond
Over de bereikbaarheidsproblemen die ontstaan als de kruising Hoge Naarderweg/Koninginneweg voor de herinrichting wordt afgesloten en als het wegvak wordt ingericht vanaf die kruising tot en met de kruising Borneolaan, houdt de gemeente een informatieavond voor bewoners van de Hoge Naarderweg en de zijstraten. Dat gebeurt op dinsdag 27 oktober in de Burgerzaal van het raadhuis om 19.30 uur (koffie vanaf 19.15 uur).