Gemeente Dalfsen

Campagneweek `Minder drank, Meer scoren'

08-10-2009

Raadsvergadering begint met alcoholvrije cocktail

Dalfsen- Aanstaande maandag 12 oktober 2009 wordt in het kader van de campagneweek `Minder drank, Meer scoren' een workshop `alcoholvrije cocktails shaken' aangeboden aan een aantal kinderen uit de gemeente Dalfsen. Deze workshop vindt plaats in het gemeentehuis in Dalfsen. Aan het eind van de workshop delen de kinderen de alcoholvrije cocktails uit aan de raadsleden van de gemeente Dalfsen voorafgaand aan de commissievergadering.

Minder drank, Meer scoren

De campagne `Minder drank, Meer scoren' is opgezet omdat jongeren tussen 12-24 jaar in IJsselland te vroeg, te veel en te vaak drinken. Cijfers van de jongerenmonitor van de GGD Regio IJssel-Vecht laten dit zien. De 11 gemeenten van de politieregio IJsselland en de gemeente Hattem willen het problematische alcoholgebruik door jongeren aanpakken. Twee keer per jaar wordt hier extra aandacht aan geschonken, door de campagneweek `Minder drank, Meer scoren'. Kijk voor meer activiteiten op www.minderdrankmeerscoren.nl

Om `Minder Drank, Meer Scoren' nog meer onder de aandacht te brengen gaat maandag 12 oktober een campagneweek van start. Deze campagneweek is voorafgaand aan de herfstvakantie.
In Dalfsen start de campagneweek met een workshop alcoholvrije cocktails shaken voor kinderen tussen 12 en 16 jaar. 15 Kinderen uit de gemeente Dalfsen zijn uitgenodigd om aan deze workshop deel te nemen.