Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 10.00 uur

Utrecht, 12-10-2009

Man aangehouden

MAARSSEN Een 33-jarige man uit Maarssen is maandag 12 oktober omstreeks 01.00 uur aangehouden. De man wordt verdacht van belediging, smaad/laster, misbruik van het bellen van het alarmnummer 112 en van verzet.

De man had omstreeks 00.10 uur een bekeuring gehad voor het negeren van de gesloten verklaring op de Kaatsbaan. Tijdens het bekeringsgesprek liet hij zich beledigend uit. De Maarssenaar was hierop naar huis gereden. Daar belde hij het alarmnummer 112 en beklaagde zich over het feit dat hij was bekeurd en onheus was bejegend. Hierop gingen politiemensen naar de woning van de Maarssenaar. Dit om hem duidelijk te maken dat het bellen van het alarmnummer 112 hiervoor niet mocht en ook niet de oplossing was voor zijn probleem. Hij maakte zich tijdens dit gesprek aan de deur van zijn woning weer zodanig kwaad dat hij de politiemensen beledigde.

Toen de politiemensen tot zijn aanhouding over wilden gaan, rende hij zijn woning in en pakte iets uit de keukenla. Naderhand bleek dit om een sleutelbos te gaan. Uiteindelijk werd hij aangehouden en naar het bureau overgebracht. Daar is de man ingesloten voor nader verhoor.

Rijden onder invloed

MAARSSEN Een 31-jarige automobilist uit Roosendaal is zondag 11 oktober omstreeks 07.00 uur betrapt op het rijden onder invloed.

Hij werd op de Haarrijnweg gecontroleerd en bij het aanspreken werd geconstateerd dat sprake was van alcoholgebruik. Na de blaastest op straat moest hij mee naar het bureau voor het afleggen van de ademanalyse. Daaruit bleek dat hij 635 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.