Debuut van 's werelds eerste Sharia-conforme, aan longevity gebonden investeringsplatform 12/10/2009 09:01

PR Newswire

ALISO VIEJO, California, October 12 /PRNewswire/ --

- Een innovatief nieuw platform stelt Islamitische investeerders in staat holdings te diversifiëren met gebruik van een niet-gecorreleerde assetklasse.

StoneCross Capital heeft vandaag bekend gemaakt dat het als het eerste asset managementbedrijf in de Verenigde Staten goedkeuring heeft verkregen.Het bedrijf creëert en past Sharia-conforme verzekeringsgebonden longevity producten aan, en levert adviesdiensten aan wereldwijd opererende financiële instellingen met longevity productinitiatieven gericht op Islamitische investeerders.

StoneCross Capital heeft zijn bewezen managementstrategie en productontwerp in de longevity assetklasse ondergebracht en hierop de uitgangspunten van het Islamitisch recht toegepast. Door aan de richtlijnen van het Sharia-recht te voldoen, biedt StoneCross Capital instellingen binnen de Islamitische gemeenschap de gelegenheid hun holdings te diversifiëren en aan de toekomstvraag naar producten te kunnen voldoen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een alternatieve assetklasse die niet is gecorreleerd aan enige andere assetklasse op de markt.

"StoneCross Capital heeft een duidelijke stap in de goede richting gezet door tegemoet te komen aan de toezegging om zich in te zetten voor de bevordering van de verzekeringsgebonden longevity assetklasse als een alternatieve investeringsoplossing voor instellingen met investeringsopties die maar in beperkte mate aan het Sharia-recht voldoen," verklaarde Todd D. Gillespie, Hoofd Investeringen van Stone Cross Capital.

Omschrijving van Longevity Assets

Een longevity asset is een in-force verzekeringspolis die wordt afgesloten met een korting op de netto opbrengst op de vervaldatum, maar met een premie op contante terugkoopwaarde van de polis. De markt voor longevity assets heeft bestaansrecht omdat veel polisbezitters er de voorkeur aan geven direct de contante opbrengsten uit een verkoop van hun polis te ontvangen, in plaats van de netto opbrengst die hun boedel op de vervaldatum zou verkrijgen. Vaak is dit omdat de opbrengsten op de vervaldatum niet meer voldoen aan de boedel en de financiële doelstellingen van een polisbezitter, of omdat de polisbezitter niet langer de toekomstige premies wil of kan betalen.

Niet-gecorreleerde Assetklasse

Longevity-assets hebben de laatste jaren sterk de aandacht van de kapitaalmarkten getrokken omdat deze assets hoger dan gemiddelde opbrengsten hebben, waarbij zij niet gecorreleerd zijn aan traditionele financiële markten. Gestructureerde verzekeringgebonden longevity assets hebben geen correlatie met de aandelenmarkt, zijn immuun voor waardeveranderingen van onroerend goed, zijn niet verbonden aan sub-prime hypotheekrisico's, zijn niet gebonden aan rentekoersfluctuaties en staan los van de schommelingen van commodities. Historische gegevens schragen de actuariële veronderstelling dat er geen enkele correlatie is tussen sterftecijfers en de kapitaalmarkt.

Sharia Longevity op verpanding gebaseerde platformstrategie

Het StoneCross Capital Sharia-conforme platform stelt de investeerder in staat een financiële structuur te kiezen die een bestaande of nieuwe Sharia-conforme asset koppelt aan longevity-assets. Het percentage longevity-assets biedt meer dan voldoende als onderpand van de gehele structuur waardoor terugbetaling van de hoofdsom en de winst van de certificaten gegarandeerd is zonder van de opbrengst van de onderliggende assets afhankelijk te zijn. Daardoor wordt de hoofdsom van de investeerder beschermd. Door niet-gecorreleerde longevity-assets met veranderlijke risicodragende Sharia-assets te bundelen, zoals onroerend goed, Islamitische sukuk enz., kan onze financiële structuur een investeerder helpen om hun risico te verkleinen en de verliezen op het risicodragende asset na verloop te compenseren.

Wij bieden investeerders een oplossing voor het herstellen van fondsen die minder waard zijn geworden door de economische recessie, door gebruik te maken van ons financiële platform met een stabiele opbrengst over de lange termijn.

Over StoneCross Capital

De gezamenlijke leiding van StoneCross Capital heeft een krachtige investeringsgeschiedenis van meer dan 15 jaar in de verzekeringsgebonden longevity-markten, waardoor zij tot de succesvolste batenbestuurders in de longevity-industie behoren.

Neem voor meer informatie contact op met:
Anthony R. Bufinsky
President, Shariah Structured Finance

+1-(949)-716-1229
abufinsky@stonecrosscap.com
http://www.stonecrosscap.com

ALISO VIEJO, California, October 12 /PRNewswire/ --
Neem voor meer informatie contact op met: Anthony R. Bufinsky, President, Shariah Structured Finance, +1-(949)-716-1229, abufinsky@stonecrosscap.com






-