Gemeente Meerssen


Persbericht van maandag 12 oktober 2009

Koninklijke Onderscheiding
voor Rieki Notten uit Moorveld

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Op zaterdag 10 oktober 2009 heeft burgemeester mr Ricardo Offermanns een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Rieki Notten uit Moorveld-Geulle. Mevrouw Notten ontving de Koninklijke Onderscheiding tijdens de opening van de tentoonstelling ter gelegenheid van 50 jaar IVN Meerssen in gemeenschapshuis de Stip.

IVN
Mevrouw Notten is sinds 1984 lid van IVN Meerssen. Ze viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. De decoranda was gedurende 6 jaar bestuurslid en tevens secretaris. In 1986 behaalde zij haar diploma als natuurgids. Vanaf dat moment is zij een zeer actieve en onmisbare gids voor de vereniging. Regelmatig organiseert zij excursies, wandelingen en avonden over natuurthema's.

Ruim 10 jaar lang was mevrouw Notten de 'trekker' van de jeugdgroep en organisator van 'natuurouders' en 'schoolgidsen'. Daarnaast was zij jarenlang lid van de landelijke begeleidings- commissie voor natuurgidsen BCN en van de landelijke opleidings- en educatiegroep van IVN.

Van 1992-1998 gaf mevrouw Notten les en was ze begeleidster van natuureducatie aan groepen via het Centrum voor Natuureducatie (CNME) in Maastricht.

In 2003 was de decoranda betrokken bij de oprichting van een nieuwe jeugdgroep voor IVN Meerssen en Ulestraten.

Muziek
Mevrouw Notten is sinds 1981 lid van het Kerkelijk zangkoor Waalsen, waarvan 17 jaar als voorzitter. Sinds 2007 is ze lid van een Maastrichts zangkoor.

Zij-actief
Sinds 1982 is mevrouw Notten lid van de Limburgse Vrouwenbond afdeling Moorveld (Zij-actief), waarvan ook 12 jaar voorzitter. Zij was o.a. lid van de werkgroepen 'sociale veiligheid' en 'veiligheid in en om het huis'.