Gemeente Winschoten


In het kader van de kinderboekenweek leest wethouder Dineke van den Bergh voor op basisschool De Tweemaster

Kinderboekenweek 2009 002. 300 dpi.jpg
Op woensdag 7 oktober startte de lekkerste kinderboekenweek ooit. De kinderboekenweek 2009 staat helemaal in het teken van eten en snoepen in kinderboeken. Op basisschool De Tweemaster in Winschoten las wethouder Dineke van den Bergh als aftrap voor uit het boek `Sjakie en de chocoladefabriek' van Roald Dahl.

De kinderen van groep 7 van meester Perdok luisterden ademloos naar de belevenissen van Sjakie. Wethouder Van den Bergh vindt lezen en voorgelezen worden belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Lees smakelijk
Eten en snoepen is voor kinderen dagelijkse kost en ieder kind zal er dan ook een idee bij hebben en erover kunnen meepraten. Voor veel auteurs is eten, drinken en snoepen een onuitputtelijke bron voor allerlei smakelijke verhalen. Zo eet `De Grote Vriendelijke Reus' van Roald Dahl `snoskommers', smult Harry Potter van `Smekkies in alle smaken' en worden volwassenen in Annie M.G. Schmidt's `Pluk van de Petteflet' weer kind door het eten van `hasselbramenjam'. Deze kinderboekenweek wordt de lekkerste ooit!

De kinderboekenweek loopt van woensdag 7 oktober tot en met zaterdag 17 oktober.