MBO raad

MBO Raad lanceert nieuw opinieblad

11-10-2009 - Back Stage, opinieblad voor beroepsonderwijs en educatie is de naam van het nieuwe tweemaandelijkse magazine van de MBO Raad, de brancheorganisatie waarbij alle (ruim 70) instellingen voor middelbaar beroepsonderwijs zijn aangesloten.

Het blad is de opvolger is van MBO Magazine en is vrijdag 9 oktober gelanceerd tijdens de openingsavond van de 6-Daagse Beroepsonderwijs.

Via Back Stage gaat de mbo-sector vooral communiceren met `stakeholders' en beslissers. Dat wil zeggen: met personen die professioneel (vanuit hun functie in politiek, bedrijfsleven, media of op een andere manier) te maken hebben met het middelbaar beroepsonderwijs. Het blad heeft als doel alle actuele thema's rond het mbo te bespreken en kritische geluiden en discussies niet uit de weg te gaan.

Onderwerpen eerste nummer
In het eerste nummer onder andere:

* Een portret van Leonard Geluk, de nieuwe bestuursvoorzitter van ROC Midden-Nederland, die scholen oproept een eigen koers te bepalen en niet te wachten op politiek Den Haag: "Ik zie in Nederland onderwijsland te veel instellingen die naar boven kijken, zich afvragen wat anderen verwachten. Op het moment dat je voortdurend kijkt naar wat een nieuwe beleidsnota voorschrijft, lever je je over aan de windvanen van Den Haag."
* De 7 mythes van het mbo. Hierin wordt ingegaan op de vele misverstanden die bestaan rondom het middelbaar beroepsonderwijs. Daarbij gaat het onder andere om de vermeende kloof tussen onderwijs en beroepspraktijk, maar ook om het zogenaamd grote aantal schoolverlaters en de vermeende omvangrijke criminaliteit op roc's.

* Een artikel over het debacle van de inburgering. Nieuwe wetgeving en marktwerking moesten de inburgering in goede banen leiden. De conclusie is nu echter dat het niet eerder zo'n puinhoop is geweest.

En verder...
Verder in Back Stage columns, nieuws uit de mbo-sector en een discussie tussen Jan van Zijl (voorzitter MBO Raad) en Staf Depla (Tweede Kamerlid PvdA) over de vraag of grote onderwijsinstellingen per definitie minder onderwijskwaliteit leveren dan kleine.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Back Stage, opinieblad over beroepsonderwijs en educatie? Dan kunt u contact opnemen met de redactie: redactie@mboraad.nl.

Het eerstvolgende nummer verschijnt in december.

Bron/Auteur: Webredactie