Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 12-10-2009

Alcomobilisten aangehouden

NIEUW AMSTERDAM Zondagmiddag was een 48-jarige automobilist uit Erica betrokken bij een eenzijdig ongeval. De beschonken man reed over de Verlengde Herendijk toen hij, vermoedelijk door een klapband, de naastgelegen sloot in reed. Bij de ademanalyse blies de man 500 ug/l (1,1 promille). De man is aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt. De man heeft geen letsel aan het ongeval overgehouden. (2009046752)

DE WIJK Zondagavond is een 70-jarige automobilist uit Kerkenveld op de Commissieweg een sloot in gereden. De man kwam uit de richting van Zuidwolde. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 600 ug/l (1,4 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. De man is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel. Hij heeft geen letsel aan het ongeval overgehouden. (2009046790)

ASSEN In de nacht van zondag op maandag is een 45-jarige automobilist uit Zwiggelte aangehouden. De vrouw reed over de Maria Mentessoriweg toen zij de macht over het stuur verloor en tegen twee grote keien botste. Bij de ademanalyse blies de vrouw 365 ug/l (0,8 promille). De vrouw is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Zij is met een dagvaarding op zak later die nacht heengezonden. (20090468004)

Baldadige jongens aangehouden

HOOGEVEEN Twee 15-jarige jongens uit Hoogeveen zijn zondagavond aangehouden wegens baldadigheid. Er was een melding bij de politie binnen gekomen dat twee verdachte personen zich ophielden bij een bouwkeet aan de Koningspage. Ter plaatse bleek dat de twee jongemannen een aantal vernielingen aan de bouwkeet hadden aangebracht. De jongens zijn aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009046760)

Beschonken cafébezoeker aangehouden

EMMEN Zondagavond is een 53-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. De man gedroeg zich erg vervelend in een café aan de Hoofdstraat. Toen agenten de man op zijn gedrag aanspraken begon deze te schreeuwen en te schelden en wilde niet meewerken. De man is hierop aangehouden en ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (200904674)

Zoon bedreigd vader met mes

HOOGHALEN Zondagavond is een 20-jarige man uit Hooghalen aangehouden. De man had eerder die avond zijn vader bedreigd met een mes. De man is hierop aangehouden en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009046792)

Politie onderzoekt inbraken

HOOGEVEEN Zondagavond is er ingebroken bij een woning aan de Wulp. De dader(s) zijn de afgesloten woning binnengetreden en hebben onder andere twee fietsen en een klein geldbedrag meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2009046799)

COEVORDEN In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken bij een bedrijf aan De Mars. Ter plaatse bleek dat er bij tien vrachtautos was ingebroken. Er is een navigatiesysteem buit gemaakt. Er is veel braakschade aan de vrachtautos. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2009046809)

Milieucontrole

HAVELTE Zondagmiddag heeft de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en de Provincie Drenthe een controle gehouden in het kader van de milieuwetgeving. Er is gecontroleerd in het Dwingelerveld en omliggende gebieden. Tijdens deze controle hebben vijf automobilisten een bekeuring ontvangen voor fout parkeren, twee voor het niet dragen van de gordel, vier hielden zich niet aan de maximum toegestane snelheid, waarvan één bestuurder het rijbewijs is ingevorderd. Twee bestuurders kon geen kentekenbewijs tonen en één bestuurder belde niet handsfree. Drie voertuigen voldeden niet aan de geluidsnormen, van deze bestuurders is het kentekenbewijs ingevorderd. Daarnaast zijn er vijf processen-verbaal uitgeschreven voor het negeren van een gesloten verklaring en vijf in het kader van de visserijwet. Er zijn tevens 30 blaasproeven afgenomen. Geen enkele bestuurder had te veel alcohol gedronken. (2009046747)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.