Gemeente Best

Gemeente Best aangesloten op Samenwerkende Catalogi

12-10-2009

Sinds kort zijn de producten en diensten in de Digitale balie op de gemeentelijke website gekoppeld aan de landelijke voorziening `Samenwerkende Catalogi'. Hiermee kunnen inwoners en ondernemers snel en gemakkelijk overheidsinformatie van gemeenten, provincies, ministeries én waterschappen doorzoeken.

Hoe werkt dat?
Wanneer u de zoekfunctie van de Digitale balie gebruikt, dan wordt onderaan een link getoond naar zoekresultaten bij andere overheden. Als u deze link aanklikt dan worden de treffers bij andere overheden getoond. Hierdoor zoekt u niet tevergeefs als het product niet bij de gemeente maar wel bij een andere overheid wordt aangeboden.

Andere voordelen
Er zijn meer voordelen. Deze koppeling zorgt er voor dat u via de landelijke site www.overheidsloket.nl of www.overheid.nl producten kunt vinden van de gemeente Best. Ook is aansluiting bij deze landelijke catalogus noodzakelijk om gemeentelijke informatie over producten te kunnen verstrekken aan ondernemers via de website www.antwoordvoorbedrijven.nl.

De gemeente Best is druk bezig de digitale dienstverlening te verbeteren. De aansluiting op de Samenwerkende Catalogi is een belangrijke stap. In de komende maanden kunt u op het gebied van digitale dienstverlening nog meer innovaties verwachten.