Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 12-10-2009

Onder invloed te water

BENSCHOP Een 41-jarige automobilist uit Benschop raakte maandag 12 oktober omstreeks 01.15 op het Benedeneind Zuidzijde te water.

Door onbekende oorzaak kwam hij met zijn auto in de berm en reed daarna de vaart in. De Benschopper kon zelf uit zijn auto komen en liep een natte broek op. Bij het aanspreken van de man werd alcoholgebruik geconstateerd. Na de blaastest moest de man mee naar het bureau. De ademanalyse wees uit dat hij 710 ug/l alcohol in zijn lichaam had en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden voor vernieling

NIEUWEGEIN Een Engels sprekende man waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld is zondag 11 oktober omstreeks 06.30 uur aangehouden op verdenking van vernieling. Er werd melding gedaan dat een man op een erf van de Reinesteijnseweg plantenbakken vernielde.

De man werd daar niet meer aangetroffen door politiemensen die op onderzoek waren uitgegaan. Kort daarna kwam een melding dat een man verderop in de wijk bij een woning aanbelde. Ter plaatse bleek het om dezelfde man te gaan. De in de war zijnde man werd op het bureau onderzocht door een arts waarna hij werd ingesloten. De man is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.