Gemeente Assen


Gemeente Assen Afdeling Communicatie Noordersingel 33 Postbus 30018 9400 RA Assen

PERSBERICHT

Assen, 5 oktober 2009

Kuin versus Langius tijdens opening nieuwe kunstgrasvelden

Zaterdagmiddag 10 oktober gaan de wethouders Kuin en Langius zes keer met elkaar in de slag om de nieuwe kunstgrasvelden te openen. Samen met jongeren uit de zes wijken vormen ze teams om tegen elkaar te voetballen. Ze krijgen daarbij hulp van de spits van het Nederlands vrouwenelftal Sylvia Smit en oud international en trainer Peter Hoekstra.

De wethouders beginnen hun serie wedstrijden op het kunstgrasveld in Kloosterveen. Daarna volgen Baggelhuizen, Assen Oost, Marsdijk, Peelo en Pittelo. De wedstrijden tussen Langius en Kuin die als titel `De Aftrap' hebben meegekregen zijn de officiële opening van de kunstgrasvelden. Bij de opening maken de wethouders de namen van de kunstgrasvelden bekend. Na de opening zijn ervoor jongeren uit de wijk diverse sportactiviteiten zoals penaltyschieten of badminton.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 ­ 16.00 uur Kloosterveen, De Boomgaard
14.30 ­ 16.30 uur Baggelhuizen, Oostergoo / Westergoo 15.00 ­ 17.00 uur Assen Oost, Geraniumstraat
15.30 ­ 17.30 uur Marsdijk, Den Uylplantsoen
16.00 ­ 18.00 uur Peelo, Scharmbarg
16.30 ­ 18.30 uur Pittelo, Maasstraat

Begin dit jaar vroeg de gemeente jongeren uit Assen mee te denken over sport- en spelvoorziening voor jongeren van boven de 12 jaar in hun eigen wijk. Tijdens informatieavonden zijn plannen gemaakt die de afgelopen maanden zijn gerealiseerd. Hiervoor had de gemeenteraad een miljoen euro beschikbaar gesteld.

Sylvia Smit voetbalt bij SC Heerenveen en is spits van het Nederlands vrouwenelftal. Peter Hoekstra is bekend als oud-international van het Nederlands elftal en oud-speler van onder andere PSV en Ajax. Momenteel is hij jeugdtrainer bij FC Groningen.