Politie Groningen

Politie op zoek naar babbelaar

Babbelaar
Provincie Groningen, 12-10-2009 o De politie is op zoek naar een man, die de afgelopen weken in de provincie Groningen door een zielig verhaal diverse mensen geld en andere goederen afhandig heeft gemaakt.

De man hield in de richting zijn slachtoffers diverse verhalen. Zo vertelde hij onder meer dat zijn familie niet thuis was of dat hij geen geld bij zich had. Met het zielige verhaal wist hij vooral oudere (bejaarde) mensen geld afhandig te maken. Ook vroeg de verdachte in enkele gevallen bij de slachtoffers naar drinken. Hij wist vervolgens vanuit de woning waardevolle spullen te stelen. De omschrijvingen van de slachtoffers komen grotendeels overeen. Opvallend aan de man is dat hij in beide oren twee ringen draagt.

Er zijn al tien aangiften van oplichting en diefstal bij de politie binnengekomen. De man heeft slachtoffers gemaakt in de plaatsen Winschoten, Delfzijl, Uithuizermeeden, Uithuizen, Usquert, Warffum, Baflo en Uithuizen.

Slachtoffers bellen na de oplichting of diefstal meestal eerst met hun familie. Pas later wordt contact opgenomen met de politie. De politie adviseert aan mogelijke nieuwe slachtoffers eerst met de politie te bellen. Belangrijk hierbij is het noteren en doorgeven van het signalement van de dader. Mensen, die de verdachte van de foto herkennen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.