Universiteit van Tilburg

Persbericht 12 oktober 2009

Microsoft steunt onderzoek van TILEC

Microsoft en de Universiteit van Tilburg zijn een samenwerkingsverband aangegaan, in het kader waarvan Microsoft gedurende de komende vier jaar substantiële financiële ondersteuning zal leveren aan onderzoek van het Tilburg Law and Economics Center, TILEC.

De financiële bijdrage van Microsoft zal TILEC in staat stellen de onderzoeksinspanningen op het gebied van mededingingsbeleid en innovatie te intensiveren en uit te breiden. Bijzondere aandacht zal daarbij uitgaan naar economische- en juridische aspecten van nieuwe technologische en beleidsontwikkelingen in de ICT-sector. TILEC zal hierbij bouwen op zijn reeds bestaande sterkte op het multidisciplinair (economisch en juridisch) onderzoek en zijn expertise op het gebied van mededingingsrecht, regulering, innovatie en intellectueel eigendomsrecht.

De onderzoeksactiviteiten worden geleid door de hoogleraren Damien Geradin, Pierre Larouche en Wolf Sauter, werkend in een team van TILEC-onderzoekers.

TILEC is verheugd te behoren tot de selecte groep van Europese onderzoekscentra die door Microsoft zijn uitverkoren om financieel te worden ondersteund. Het onderzoeksinstituut beschouwt dat als een erkenning van de onderzoeksprestaties die het sinds de oprichting in 2003 heeft geleverd.

Op de overeenkomst tussen Microsoft en de UvT zijn de voorwaarden van toepassing zoals vermeld in de 'verklaring van Wetenschappelijke Onafhankelijkheid' van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW).

Over TILEC
TILEC is het toponderzoeksinstituut van de Universiteit van Tilburg op het gebied van concurrentie en marktregulering. Het is een interdisciplinair instituut waarin ongeveer 60 wetenschappers samenwerken van de Faculteit Rechtsgeleerdheid en de Faculteit Economische en Bedrijfswetenschappen. TILEC is een van 21 topinstituten van Nederland die zijn opgenomen in de Staalkaart 'Land, met schoone kleuren geschakeerd', uitgegeven door de VSNU (zie website VSNU ). Delen van het onderzoeksprogramma van TILEC worden reeds financieel ondersteund door AFM, Essent, de Europese Commissie, HIIL, NWO, NZa, en Qualcomm.



Universiteit van Tilburg