Gemeente Beuningen


Gelderland Klimaatparelwedstrijd 2009
Maak Gelderland klimaatbestendig
Ontwerp een groenblauwe slinger en win EUR 10.000,-

Bent u lid van een sportclub, dorpsraad, buurtvereniging of andere groep zoals ouders op school? Doe dan mee aan de Klimaatparelwedstrijd van de provincie Gelderland. Iedereen mag meedoen, zolang u onderdeel uitmaakt van een groep.

Meer groen en water in steden en dorpen en aandacht en ruimte voor dieren en plantsoorten. Dat is dit jaar het thema van de Klimaatparelwedstrijd. Een Klimaat-bestendige inrichting begint bij uw eigen woning, tuin en directe omgeving. Meer groen door grasdaken op woningen of waterpartijen in de tuin. Of het planten van meer bomen bij speelplaatsen of bij de parkeerplaats van uw sportclub. Meer aandacht voor dieren door het plaatsen van nestkasten of het vervangen van schuttingen, zodat dieren weer door de tuinen kunnen lopen.

Heeft u een goed idee voor een groene en blauwe slinger? Vul dan snel het deelnameformulier in (voor 6 november 2009) en maak kans op één van de vier prijzen van EUR 10.000,- voor de uitvoering van het plan en deskundige ondersteuning. Kijk voor de wedstrijdvoorwaarden op www.klimaatparels.nl onder het kopje `Voorwaarden'.