Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-10-2009

Politie onderzoekt brandstichtingen in Breda

BREDA: Vannacht hebben politie en brandweer kort achter elkaar twee meldingen van brandstichting gehad. De politie vermoedt dat er een verband is tussen beide zaken omdat de werkwijze van de dader(s) vrijwel overeenkomt en stelt een nader onderzoek in. Bij een smartshop op de Haagweg en een vogelhandel aan de Belcrumweg werden brandende autobanden voor het rolluik van de voordeur gelegd. De schade bleef op beide locaties beperkt. Getuigen van deze brandstichtingen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Vannacht kwam omstreeks 00.30 uur een melding binnen dat er geprobeerd was brand te stichten bij een smartshop aan de Haagweg. Voor het rolluik van de voordeur was een autoband in brand gestoken.
Brandweerlieden hebben het rolluik open gemaakt om de schade te bekijken. Er bleek alleen roetaanslag op het rolluik te zitten.

Rond 00.50 uur kwam er opnieuw een melding van een soortgelijke brandstichting. Nu bleek er wederom een autoband voor een rolluik van de voordeur van een vogelhandel aan de Belcrumweg in brand gestoken te zijn. Ook hier was de schade beperkt. Wel hadden de vogeltjes in de zaak mogelijk last van de rook gehad die in de zaak gekomen was.

Gewapende overval in Breda

BREDA: Vanmorgen is een bewoonster van een pand aan de Wethouder van Haperenstraat overvallen. Het slachtoffer was kennelijk alleen thuis. De overval werd omstreeks 09.55 uur gemeld. Voor zover nu duidelijk zou het gaan om drie overvallers, waarvan er één een vuurwapen bij zich had. De recherche is doende met een aangifte. Ook wordt een buurt- en sporenonderzoek ingesteld. Over een eventueel vervoermiddel van de daders is nog niets bekend. Ook of de daders iets buit gemaakt hebben is nog niet duidelijk.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 03.30 uur door een medewerker van een beveiligingsbedrijf een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Guldenweg, De inbrekers hadden een deur geforceerd. In het pand waren diverse kasten doorzocht. Het is nog niet duidelijk wat er buit gemaakt is. Van de eigenaar van het bedrijf wordt nog een aangifte opgenomen. Ook wordt er een sporenonderzoek ingesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-10-2009 11:42 | © Regio Midden en West Brabant |