Ecomobiel succes gaat door in 2010

12/10/2009 12:01

54 Events BV

Op 22 en 23 september jongstleden heeft de Cruise Terminal Rotterdam volledig in het teken gestaan van duurzame mobiliteit. Voor het eerst is op deze unieke locatie aan de Rotterdamse Maas de vakbeurs ecomobiel georganiseerd. Organisator 54events spreekt van een groot succes.

Meer dan 70 deelnemers hebben hun producten en diensten kunnen tonen aan bezoekers uit het bedrijfsleven en de overheid. Dit heeft volgens organisator Huub Sparnaay zijn vruchten afgeworpen; "Onze visie dat op ecomobiel concreet zaken gedaan moet worden, en dat gezamenlijk de schouders onder duurzame mobiliteit moet worden gezet is tot uiting gekomen. Het mooiste voorbeeld is dat er op ecomobiel concrete dealer contracten zijn afgesloten met aanwezige importeurs en fabrikanten die hun producten hebben getoond op de beursvloer."

Naast 70 "reguliere" standhouders was het jonge bedrijf Ephicas de beste van de 20 aanwezige young innovators die hun nieuwste innovatie toonden aan het grote publiek. Ephicas is een spin-off van de TU Delft die aerodynamische producten voor opleggers ontwikkelt en op de markt brengt waardoor de brandstofkosten van vrachtauto's afnemen. Het eerste product is de Ephicas SideWing dat een brandstofreductie van 5% tot 15% oplevert, de Ephicas SideWing is getest in de windtunnel en aerodynamisch geverifieerd op de weg. Naast een gemiddelde brandstofbesparing van 9% zorgt de Ephicas SideWing ook voor een CO2 reductie van enkele tientallen tonnen per jaar en voor meer veiligheid op de weg.

Ephicas won hiermee 5.000,- EURO, welke deel uit maakte van de Rabobank Young Innovator Award.

Op de beurs kon meer worden gedaan dan alleen kijken. Buiten was op meer dan 1500m2 een testparcours ingericht waar duurzame voertuigen in de praktijk getest konden worden. Van elektrische auto's tot scooters en van fietsen tot motoren, het demo parcours bleek een grote hit. Met zelfs een sportwagen op E85 brandstof werd getoond dat niets duurzame mobiliteit meer in de weg staat.

Zo'n 500 meter verderop was de volledige top van het bedrijfsleven en de overheid aan het debatteren over uiteenlopende onderwerpen omtrent duurzame mobiliteit. In het gebouw van de Hogeschool Inholland werd door meer dan 40 sprekers gediscussieerd over de huidige en toekomstige mogelijkheden en ontwikkelingen in duurzame mobiliteit. Meer dan 200 bezoekers hebben dit congres bezocht waarmee het direct een van de grootste congressen is geworden in Nederland op het gebied van duurzame mobiliteit.

Ook exposanten en congresdeelnemers spreken van een ongekend succes op ecomobiel. Mede daardoor zegt organisator Gerben Bierbooms dat het gewenste fundament voor een 2e editie is gelegd. "Wij hebben als visie om hèt evenement te worden op het gebied van duurzame mobiliteit en dan hadden we van zo'n 1e editie alleen maar durven dromen. Het feit dat exposanten aangeven zeker weer aanwezig te willen zijn in 2010, dat iedereen zeer tevreden is over de organisatie, en dat we zelfs al verzoeken hebben om ecomobiel elders in het land ook in de markt te zetten heeft ons doen besluiten om in 2010 een 2e editie neer te zetten, die nog groter, succesvoller en bekender zal zijn.





http://www.ecomobiel.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/