Navigoat.com; zelf navigatiestem inspreken,downloaden en delen

12/10/2009 12:02

Navigoat.com

Primeur Navigoat.com; zelf navigatiestem inspreken,downloaden en delen

Nieuwsfeiten


- De website www.navigoat.com biedt de consument als eerste de mogelijkheid zelf de

routeaanwijzingen in te spreken, op het navigatiesysteem te plaatsen én online te delen.


- Toepasbaar op TomTom, Mio en als eerste ook op Garmin.


- Navigoat BV is een samenwerkingsverband tussen Covadis, AlterMedia en Christof

Elsinghorst.


- Christof Elsinghorst is het creatieve brein achter Navigoat.com. Hij ontwikkelde eerder

de wereldwijd succesvolle nametones voor op de gsm.

Zelf navigatiestemmen online inspreken, downloaden, installeren én delen

Nieuwegein, 12 oktober 2009 - Binnen tien minuten en door het volgen van een paar simpele stappen zelf online een navigatiestem inspreken en downloaden. Navigoat.com biedt een aantal exclusieve mogelijkheden om navigatiesystemen een persoonlijk tintje te geven. De website www.navigoat.com biedt als eerste de optie om zelf een navigatiestem in te spreken, te installeren én online te delen. De consument kan er echter ook een kant en klare naamstem downloaden. Alle content is door de consument gemakkelijk zelf te installeren en geschikt voor navigatiesystemen als TomTom, Mio en nu ook Garmin. De mogelijkheid om zelf een navigatiestem in te spreken en te installeren is ontwikkeld door het Arnhemse bedrijf Covadis en Christof Elsinghorst. Elsinghorst introduceerde eerder ook al het systeem van de nametones op gsm in de Benelux. De website richt zich in eerste instantie op de Nederlandse markt. In de toekomst gaat het vizier echter ook op het buitenland: www.navigoat.com is beschikbaar in vijf talen.

Quotes

Christof Elsinghorst: "Het idee is in 2005 ontstaan toen ik me afvroeg of het niet mogelijk zou zijn om ook eigen stemmen te installeren op een navigatiesysteem. Na wat monteren met opnames van m'n zoontje lukte me dat. De reacties waren overweldigend, iedereen die het hoorde wilde het ook. Toen heb ik besloten om het concept verder uit te werken. Het resultaat is Navigoat.com."

Christof Elsinghorst: "Uitgangspunt was steeds: makkelijk toepasbaar voor de consument en kwalitatief hoogstaand. Dat is gelukt. Zelf een stem opnemen en installeren kost niet meer dan pakweg tien minuten en een paar eenvoudige stappen."

Christof Elsinghorst: "Ik begon ooit met het idee van de nametones voor de gsm. In feite is dit concept van eigen navigatiestemmen 'op naam' een mooie variant hierop. Met als doel de consument extra opties geven om z'n navigatiesysteem op te pimpen."





http://www.navigoat.com