Ministerie van Defensie

Marine verrast Senegalese zwerfkinderen

12 oktober 2009, 11.53 uur

Blije gezichten van de Senegaalse kinderen bij het openen van de dozen - Foto: ministerie van Defensie De inwonertjes van het opvanghuis voor zwerfkinderen in Dakar waren blij verrast toen bemanningsleden van Hr. Ms. Johan de Witt hun overstelpten met 50 schoenendozen gevuld met presentjes.

Hr. Ms. Johan de Witt vaart momenteel in de West Afrikaanse kustwateren, waar het kennis en ervaringen deelt met Afrikaanse marines. Tijdens de voorbereiding van deze reis ontstond het idee om kleine acties op te zetten. Bootsman John Klem en sergeant-majoor Bertus Verwaters stelden toen voor om aan kinderen van de bemanningsleden te vragen schoenendozen te vullen met pennen, schriften, knuffels en speeltjes. Dit resulteerde in meerdere pallets vol.

Stichting `Samusocial Senegal'

Iedereen is druk bezig met het openen van de 'kado' dozen - Foto: ministerie van Defensie

Gistermiddag zijn de pallets op 3 locaties in Dakar overhandigd aan stichting `Samusocial Senegal'. Deze stichting vangt jaarlijks honderden zwerfkinderen op en geeft hen voeding, medische verzorging en psychiatrische hulp. Ook probeert de stichting familieleden op te sporen, zodat de kinderen niet weer op straat belanden. "De glimlach op het gezicht van deze kinderen, vergeet ik nooit meer", vertelt Verwaters na afloop.

Interactiekolom