CDA afdeling Gelderland


Door met de Dorpensingel of Leve de Lentse Lus!
---

bron foto: fietsersbond Nijmegen

Afgelopen woensdag kreeg Lent bezoek van de CDA Statenfractie. Deze was het over twee dingen heel erg eens: De Lentse Lus moet blijven, en de Dorpensingel-Oost moet zo snel als mogelijk is doorgetrokken worden tot de ovatonde.

Ontsluiten via Dorpensingel-Oost

Nadat de statenleden door de Lentse Chantal Teunissen en Albaer Hillen uitgebreid geïnformeerd waren over de ins en outs van de verkeerssituatie in Lent bezochten ze verschillende locaties. Hierbij kregen niet alleen mobiliteitsproblemen de aandacht, maar namen ze ook een kijkje bij de huizen die plaats moeten maken voor de tweede Waalgeul en in Oosterhout- waar nog steeds nauwelijks voorzieningen zijn. Verder constateerden ze dat het vitale hart van Lent, de Laauwiksingel met haar scholen en centra, belangrijk is voor de leefbaarheid van en de sfeer in het dorp. Dit moet wat betreft de CDA fractie echt behouden blijven. Het is dan ook een verkeerd plan om het verkeer van Bemmel in de toekomst via deze weg naar Nijmegen te leiden. Zeker als het alternatief voor de ontsluiting van Bemmel en Visveld- het doortrekken van de Dorpensingel-Oost naar de Ovatonde waar Teunissen en haar fractie al zo lang voor strijden- zo voor de hand ligt. En dat ook nog eens op korte termijn te realiseren zou moeten zijn.

Lentse Lus/Veilig oversteken voor fietsers

Een ander punt van zorg betrof de plannen van de gemeente voor het gelijkvloer maken van de oversteek van Lent Oost naar Lent West. âDat betekent straks niet alleen meer vertraging in de doorstroom van de Prins Mauritssingel, en dus extra vervuiling door het extra remmen en optrekken van het verkeer. Het zorgt vooral ook voor een erg onveilige situaties voor de fietsers die willen oversteken.â aldus Statenlid Wieneke Mulder. âDe schoolroutes moeten gewoon veilig zijn. En de jeugd tussen het verkeer door sturen is altijd gevaarlijker dan wanneer ze er bovenlangs kunnen fietsen. Daarnaast is het voor Lent enorm belangrijk dat de beide zijden van het dorp ook straks goed verbonden zijn, dat Lent één dorp blijft. Met andere woorden: de Lentse Lus moet gewoon blijven!â

Voor nadere informatie kunt u contact op nemen met: CDA Statenfractie, Wieneke Mulder 06-54346571

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 12-10-2009