Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.35 uur

Utrecht, 12-10-2009

Overval op woning;auto gestolen

DRIEBERGEN RIJSENBURG In de late avond van zondag 11 tot in de vroege ochtend van maandag 12 oktober vond een gewapende overval plaats op een woning aan de Oranjelaan.

Rond 23.45 uur drong een aantal mannen de woning binnen. De bewoner werd door de mannen met wapens bedreigd. De overvallers eisten geld en hielden de bewoner in bedwang. Na een poosje gingen de overvallers weg en lieten de bewoner geboeid achter. Die wist zich na een tijdje te bevrijden en alarm te slaan.

De overvallers namen contactsleutels uit de woning mee en gingen er met de personenauto, merk BMW type X3, kleur zwart, kenteken 27-RZ-FP, vandoor.

De politie vraagt een ieder die informatie heeft over deze overval of de gestolen auto heeft gezien of weet waar deze nu is, contact op te nemen met de recherche van het district Heuvelrug via het telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietsster gewond bij aanrijding

ZEIST Een 20-jarige vrouw uit Zeist is zondag 11 oktober omstreeks 19.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Zij liep een hoofdwond op en werd met de ambulance naar het UMC overgebracht.

De vrouw reed op haar bromfiets over de Slotlaan in de richting van de Steynlaan. Door de harde regenval verloor de vrouw vermoedelijk de macht over het stuur en botste tegen een geparkeerde personenauto. Hierdoor kwam zij ten val, gleed door en kwam tegen een andere geparkeerde auto tot stilstand. De bromfiets raakte zwaar beschadigd. De twee autos liepen lichte schade op.