Gemeente Voerendaal

\ 12/10/2009 - Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Op zondag 11 oktober 2009 is een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Fred (G.H.) Piepers. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Piepers is vanaf 1971 tot heden mede-oprichter en dirigent van een aantal (kerkelijke) zangkoren. Hij stimuleert de koorleden tot steeds betere prestaties. Met een van de koren heeft hij concertreizen gemaakt naar België, Duitsland en Florida. Tevens is er een CD-opname tot stand gekomen. Daarnaast is hij steeds bereid om mee te werken aan aanvullende activiteiten van de koren of als vervanger op te treden van de organist.

Zij betrokkenheid geldt niet alleen het maken van muziek. Ook de cultuur en het behoud van het muzikale erfgoed staan hoog bij hem op de prioriteitenlijst. Zijn inzet beperkt zich niet alleen tot sacrale muziek. Ook de profane, wereldlijke, koormuziek heeft zijn aandacht. Verder was de heer Piepers ook geregeld betrokken bij de restauratie van oude orgels.

De Koninklijke Onderscheiding is uitgereikt door burgemeester drs. E.A.J. Sprokkel op zondag 11 oktober a.s. om 14.30 uur in Gemeenschapshuis Heksenberg, Hei Grindelweg 84, Heerlen.