Gemeente Voerendaal

\ 12/10/2009 - Peuterspeelzalen trots op Moelejaan Op donderdag 8 oktober lieten de peuterspeelzalen in Voerendaal trots zien hoe zij met de methodiek Moelejaan werken.

Wethouder Verbraak bezocht die ochtend alle drie de peuterspeelzalen in Voerendaal. Trots lieten de kinderen, samen met hun ouders zien hoe Moelejaan werkt.

Zo ging Peuterspeelzaal 't Bengeltje in Ransdaal aan de slag met het ontwaken, wassen, tandjes poetsen van Konijn. En natuurlijk mochten de ouders daarbij meekijken. Daarna volgde Peuterspeelzaal De Auvermennekes in Klimmen waar de kinderen samen met de ouders met scheerschuim werkten. Een groot feest van voelen, spelen en fantasie. Als laatste volgde Peuterspeelzaal De Eerste Stap in Voerendaal. Daar werd flink geverfd met de handen en mooie schilderijen gemaakt.

Natuurlijk kwamen de kinderen ook nog eens letterlijk aan het woord. Want 'Moelejaan' betekent óók 'Praatjesmaker'. En na het uitpakken van het cadeau, een mooie plaat met de naam 'Moelejaan' op om aan de buitenkant van het gebouw te hangen, werd er getoverd. Een echte taart met veel slagroom en chocolade toverden de kinderen uit een doos.

En toen was er pas echt feest!

Wilt u meegenieten, kijk dan naar onderstaande beelden.