Gemeente Loenen aan de Vecht


Stichting Tympaan. Samen leven, iedereen telt mee!

Sinds enkele maanden is Stichting Tympaan actief voor alle inwoners in Loenen, Loenersloot, Nieuwersluis, Nigtevecht en Vreeland.

Tympaan bevordert de leefbaarheid en sociale samenhang in onze dorpen en biedt allerlei vormen van activiteiten en ondersteuning. Veel activiteiten zijn gericht op het stimuleren van ontmoetingen met anderen, maar we geven bijvoorbeeld ook voorlichting en advies aan ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig en plezierig te kunnen blijven wonen. Ook organiseren we bijeenkomsten voor mantelzorgers en bieden we een steunpunt en informatieloket voor iedereen die vragen of ideeën heeft over de zorg voor een ander. Tympaan doet dit dankzij de hulp van vele onmisbare vrijwilligers en -organisaties. U kunt bij Tympaan terecht voor de volgende zaken:

Ouderenadviseur

Iedere zelfstandig wonende oudere vanaf 55 jaar kan een beroep op de ouderenadviseur doen. Voor vragen en begeleiding op het gebied van wonen, welzijn, financiën, zorg en vervoer. Op uw verzoek komt de ouderenadviseur bij u thuis om u te helpen bij zaken waar u alleen niet uitkomt.

Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen dagelijks intensief voor een partner, kind, buurman of andere naaste die chronisch ziek is of een lichamelijke beperking heeft. Soms kan die taak zwaar zijn. U kunt bij het steunpunt terecht voor informatie, advies, bemiddeling bij respijtzorg en een luisterend oor. Het steunpunt gaat ook bijeenkomsten en lotgenotencontacten organiseren.

Activiteiten en ontmoetingen

Samen fitness doen, biljarten, kaarten of een ander hobby. Actief blijven en leuke nieuwe ontmoetingen in uw eigen dorp. Tympaan organiseert sportieve en educatieve activiteiten. Het aanbod is groeiende. Let op de berichten in deze krant.

Maaltijden aan huis

U kunt via Tympaan gebruik maken van thuisbezorgde warme maaltijden. Als hier behoefte aan is, zal op termijn ook de mogelijkheid van koelvers of vriesvers worden aangeboden. De warme maaltijden zijn uitsluitend te bestellen door ouderen of mensen met een handicap.

Alarmering
Personenalarmering biedt veiligheid voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Door middel van alarmering kunt u hulp inroepen in noodsituaties. Alarmering is mogelijk voor mensen die dit om medische of sociale redenen nodig hebben.

Seniorenvoorlichting
Binnenkort start seniorenvoorlichting aan huis voor mensen van 75 jaar en ouder. Met hulp van vrijwilligers komen we bij u thuis de mogelijkheden en voorzieningen voor zelfstandig wonende ouderen bespreken. Niet iedereen kan in een keer benaderd worden, dat zal gefaseerd gebeuren. Nadere informatie wordt in deze krant gepubliceerd.

Vrijwilligers
Tympaan is altijd blij met (nieuwe) vrijwilligers. Wilt u een deel van uw tijd besteden aan een van onze activiteiten? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie kunt u op werkdagen van maandag t/m vrijdag bellen met Stichting Tympaan, tel. (0294) 230400, of mailen naar: loenen@stichtingtympaan.nl. Tympaan is gevestigd op: Kon. Julianaweg 52A in Loenen aan de Vecht.