Gemeente Beuningen


Houd uw buurt prettig

Het bestuur en de politie in de gemeente Beuningen hechten veel waarde aan een veilige, fraaie en schone leefomgeving. En wij hopen dat u dat ook doet, want hierbij kunnen we uw hulp goed gebruiken. Daarom heeft de gemeente samen met het politieteam Beuningen Maas & Waal het project Buurtpreventie opgezet.

Uw hulp is nodig
Voor een veilige, fraaie en schone leefomgeving hebben bepaalde onderwerpen in uw wijk of buurt wellicht extra aandacht nodig. Denk hierbij aan informatie over het voorkomen van brand of inbraak. Of aan het opschonen van de buitenruimte en projecten voor de jeugd.

Onder het motto Buurtpreventie richten wij ons op u als bewoner van een woonblok of buurt, waarbij u zich op vrijwillige basis actief inzet voor het eigen woongebied. Bijvoorbeeld door ongeregeldheden door te geven aan bevoegde instanties, of door het uitvoeren van (kleine) opruim- en schoonmaaklusjes. Buurtpreventie vraagt dus een grote interesse en inzet van de bewoners in een wijk of buurt.

Helpt u mee?
Vindt u als wijk- of buurtbewoner dat in uw wijk/buurt een buurtpreventie opgestart moet worden en denkt u dat hiervoor ook bij de andere bewoners voldoende interesse en inzet aanwezig is? Neem dan contact opnemen met mevrouw S. Wilmink van de afdeling Veiligheid via telefoonnummer 024-6780800.